Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові ціни на АЗС через обстріли РФ – скільки доведеться платити за бензин, газ і дизель

Український ринок пального не відреагував на масовану ракетну атаку 31 жовтня

Фото: pixabay. Колаж: Pro Гроші

Ціни на бензин на заправках України майже не змінилися

Фото: pixabay. Колаж: Pro Гроші

Ціни на бензин в Україні, на радість водіїв, досі тримаються на одному рівні, інколи підіймаючись або опускаючись на кілька копійок чи гривень.

На спеціалізованому порталі "Мінфін" оновилася вартість палива станом на 31 жовтня.

В понеділок вранці російські окупанти вкотре завдали ракетні удари по об'єктах критичної інфраструктури. В результаті – зникло електропостачання та вода у багатьох населених пунктах, пошкоджено деякі енергетичні підстанції. Українців терористичними атаками вже не здивувати, але що справді вражає, то це відсутність реакції на поточну ситуацію від постачальників пального.

Дійсно, попри спроби росіян підірвати стабільність у нашій державі, на паливному ринку немає різких коливань у питаннях присутності різних видів бензину чи цінової політики. Блакитне паливо, автомобільний газ і дизель останні місяці не приєдналися до загальної тенденції дорожчання, встановивши помірний діапазон вартості, у якому можуть коригувати показники.

За даними Мінфіну, в середньому пальне в Україні у понеділок, 31 жовтня, продають за такими цінами:

  • А-95 преміум – 50,09 грн/л;
  • А-95 – 49,42 грн/л;
  • А-92 – 47,95 грн/л;
  • дизельне паливо – 53,83 грн/л;
  • автомобільний газ – 28,41 грн/л.

У забезпеченні заправок існують розбіжності залежно від регіонів. Бензин А-95 присутній у всіх підконтрольних Україні областях, крім Луганської та Херсонської. Найдешевше ресурс продають за ціною 43,98 грн у мережі АЗС Motto на Дніпропетровщині, найдорожче – за 51 грн/л на заправках ОККО та WOG.

Бензину А-92 немає у Луганській, Сумській, Херсонській областях. Вартість пального в інших регіонах коливається від 44,99 грн/л (Дніпропетровщина) до 51 грн/л (Харківщина). Дизель доступний по всій Україні, окрім Луганщини й Херсонщини. У Донецькій області його продають за ціною 57,00 грн/л на заправках Mango. Дешево можна купити у Житомирській області – за 51,50 грн/л.

Чого очікувати від цін на пальне найближчим часом

Відносна стабільність, яка спостерігається протягом останніх місяців, буде триматися ще довго. Звісно, у разі відсутності форс-мажорних ситуацій. Експерти впевнені, подорожчання не відбудеться, оскільки ринок пального працює успішно попри воєнну ескалацію: вдалося пережити пік споживання, розробити систему постачання, влаштувати логістику тощо.

За словами директора консалтингової групи "А95" Сергія Куюна, "якщо ми спокійно пройшли дефіцит весняного періоду, то так званий мертвий сезон не передбачає ніяких проблем з будь-якою маркою палива".

Стабільність продиктована також завчасною прогнозованістю ризиків, які можуть настати й викликати сплеск цінової політики. Іншими словами, виставляючи поточну вартість, постачальники уже заклали в неї можливі рушійні чинники. Імпортери та виробники одразу підвищили вартість ресурсу, щоб надалі помітного коливання не відбувалося. Тож не варто боятися, що ринок різко відреагує на навколишні проблеми.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як відреагував курс долара на масовані обстріли з боку РФ. Також ми повідомляли, скільки платитимемо за воду з 1 листопада.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.