Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не накличте біду! Які речі не можна дарувати на Новий рік 2023

Якщо ж ви все-таки отримали у подарунок одну з речей, які перераховані нижче, то варто від них "відкупитися"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Є речі, які не варто дарувати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Перед Новим роком усі готують подарунки для своїх рідних та близьких. Однак деякі предмети, якщо вірити народним прикметам, категорично не варто дарувати на свято, а також приймати. Вважається, що такі речі можуть принести різноманітні неприємності.

Розповідаємо, які подарунки не можна приймати.

1. Ножі, ножиці, штопор та будь-які інші гострі металеві предмети. Такий подарунок може принести суцільні розбрат, хвороби та інші неприємності на весь наступний рік. Якщо ви все ж таки отримали таку річ у подарунок, слід "заплатити" за неї дарувальнику монетку.

2. Капці, рушники, шкарпетки та халати. Ці предмети наділені негативною енергетикою і можуть принести до оселі хворобу та смуток, переконують езотерики.

3. Дзеркало. Цей предмет вважається "порталом" у потойбіччя, який може принести нещастя. Якщо вам подарували такий подарунок, не слід дивитися в нього – відкладіть у віддалене місце, а потім і зовсім позбудьтеся.

4. Сумки та порожні гаманці. Ці предмети можуть принести людині фінансові проблеми, тому існує звичай до гаманця вкладати невелику кількість грошей.

5. Годинник. За прикметою, такий подарунок "краде" час, а тобто віщує постійну його нестачу, запізнення, розлуку та багато інших негараздів. Якщо вам подарували годинник, віддайте за нього кілька монет – тоді він перестане бути подарунком.

6. Свічки. Як і будь-які інші обрядові предмети, свічки не варто дарувати на Новий рік. Якщо ви все ж таки отримали такий подарунок, віддайте за нього кілька монет.

7. Перли. Такі прикраси можуть принести дівчині нещастя.

Крім того, на Новий рік не можна дарувати:

  • гроші (до бідності);
  • краватку (до проблем у стосунках);
  • домашніх тварин;
  • порожній посуд (особливо кришталевий);
  • книжки;
  • хустки;
  • шарфи;
  • рукавички та рукавиці.

Якщо ж ви все-таки отримали одну з таких речей у подарунок, то віддайте за неї невелику кількість грошей.

Раніше ми також писали, як привітати близьких на відстані та скільки це коштуватиме, а дізнатись більше про передноворічну підготовку можна у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.