Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не хочуть співпрацювати зі зрадниками – українські магазини відмовляються від продукції Bonduelle

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну французька компанія заявила, що продовжить працювати на території ворога

Фото: Novus. Колаж: Pro Гроші

Французька компанія співпрацює з агресором

Фото: Novus. Колаж: Pro Гроші

Мережі супермаркетів Novus та Varus відмовляються від продукції французької компанії Bonduelle. Все через те, що компанія забезпечила консервованими овочами російських військових, а також побажала їм успіхів. Про бойкот ритейлери повідомили на своїх сторінках у соцмережах.

Реакція Novus

Кілька годин тому на офіційній сторінці мережі супермаркетів зʼявився допис, де вони стверджують, що прибирають з полиць магазинів товари ТМ Bonduelle та Greenfield.

"Що ж, відмова від бренду – привід ближче познайомитись з українськими виробниками, які виготовляють якісні й смачні продукти. Підтримуйте українське і розповідайте друзям", – йдеться у повідомленні.

Реакція Varus

Дана мережа супермаркетів теж вже почала знімати з продажів продукцію Bonduelle.

"Не дивлячись на спростування Bonduelle інформації щодо підтримки російської армії, компанія продовжує діяльність на ринку країни-агресора. Тож, компанія VARUS припиняє реалізацію продукції Bonduelle", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про скандал

Раніше ми писали, що французька компанія Bonduelle Group, яка створює овочеві суміші, привітала російських військових з новорічними святами. Вони надіслали святкові коробки з консервованою кукурудзою та горошком окупантам, а також побажали їм успіхів.

Голова Bonduelle у Росії відзвітувала про подію на своїй офіційній сторінці. Виходить, що армія ворога отримала 10 тисяч святкових коробок з консервованою кукурудзою та горошком, не дивлячись на те, що у святкові дні окупанти пускали ракети на мирні міста України та вбивали наших людей.

Вона привітала "солдатів на фронті" зі святами та побажала "благ та найшвидшої перемоги".

Компанія працює з агресором

Bonduelle вийшла на український і російський ринки ще в 90-х роках. З 2004 року запустила виробництво у РФ. Компанія має там кілька овочепереробних заводів. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вони заявляли, що продовжать працювати на території ворога, попри його вторгнення в Україну.

До закінчення війни компанія вирішила розподіляти між країнами весь прибуток від продажу свого російського сегмента на користь майбутньої відбудови інфраструктури сільськогосподарських та харчових екосистем України.

5 січня НАЗК закликало запровадити санкції проти Bonduelle. Все через даний скандал з гуманітарною допомогою для армії РФ. У відомстві заявили, що компанію вже внесли до списку міжнародних спонсорів війни International War Sponsor.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як Італія змогла повністю відмовитися від російського газу. Також ми повідомляли, що ціна газу в Україні різко змінилася, та розповідали, що у Мінекономіки назвали нову вартість.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.