Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бюджетники, які дивують: найкращі недорогі смартфони 2024 року

У 2024 році хороші бюджетні смартфони на ринку коштують приблизно від 4 000 до 15 000 грн

Фото: Unsplash

Nothing Phone (2a) є одним з найцікавіших недорогих смартфонів

Фото: Unsplash

Є тисяча ідей, куди можна витратити 1 000 доларів, окрім покупки нового телефону з преміумсегмента. Однак, щоб врятувати ситуацію, на допомогу приходять бюджетні смартфони, які йдуть на певні компроміси, але пропонують щось цікаве за свою ціну.

Про найкращі недорогі смартфони у 2024 році розповіло видання PhoneArena.

Найкращий бюджетний iPhone


iPhone SE 3-го покоління є єдиним доступним варіантом, якщо вам потрібен iPhone, який дійсно дешевий.

Цей телефон, на жаль, був випущений ще в березні 2022 року, тобто йому майже два роки тому. Навіть коли він був випущений, то виглядав застарілим, тому зараз більшості користувачів він може не підійти. Використовуючи старішу технологію LCD-екранів, його 4,7-дюймовий екран не такий яскравий і приємний, як OLED, а час роботи від акумулятора досить короткий. Хоча він має швидкий процесор.

Apple iPhone SE.
Apple iPhone SE.
Фото: скриншот

Пропонується обрати iPhone 14, який коштує трохи більше, якщо вам потрібен iPhone, яким ви будете задоволені в довгостроковій перспективі.

Apple iPhone 14.
Apple iPhone 14.
Фото: скриншот

Смартфон має більший 6,1-дюймовий OLED-екран, ніж SE, і надає більше екранного простору, ніж SE. Крім того, він має 128 Гб пам’яті, що вдвічі більше, ніж у SE, і є мінімальним для телефону 2024 року.

Крім того, на відміну від iPhone SE, він використовує Face ID і нову жестову навігацію Apple, яка є надзвичайно зручною. Тоді як iPhone SE має лише одну камеру на задній панелі, iPhone 14 має якісні основну та ультрашироку камери, а також значно кращий час автономної роботи.

Ціни на iPhone SE 3 починаються від 15 858 грн.

Ціни на iPhone 14 починаються від 23 290 грн.

Google Pixel 8a


Pixel 8a має веселі кольори, потужний чипсет і чудові камери.

Google Pixel 8a.
Google Pixel 8a.
Фото: скриншот

У 2024 році Google Pixel 8a залишається найкращим бюджетним телефоном Android.

Він з'явився у травні цього року й отримав кілька значних оновлень, включаючи найновіший чипсет Tensor G3, який є ідентичний флагманському Pixel і має більшу швидкість, ніж більшість інших телефонів Android у цьому ціновому класі.

Крім того, він має екран 120 Гц, а акумулятор трохи більший, ніж раніше, але не значно. Камери майже не змінилися, але вони все ще відмінні.

Однак є й певні недоліки. Він має масивну рамку навколо екрана та доступний лише в розмірі 6,1 дюйма, а також повільно заряджається протягом майже двох годин. Не має зум-камери, як інші дешеві телефони.

Ціни на смартфон починаються від 16 599 грн.

OnePlus 12R


Хоча OnePlus 12R має чудову продуктивність і швидку зарядку, камера не найкраща у своєму класі.

OnePlus 12R.
OnePlus 12R.
Фото: скриншот

Snapdragon 8 Gen 2, найшвидший чипсет у ціновому класі, дозволяє OnePlus 12R працювати швидше та плавніше, ніж його конкуренти. Крім того, він має великий дисплей – 6,8-дюймовий OLED-екран із плавною частотою оновлення 120 Гц.

Оснащено його акумулятором місткістю 5500 мАг і фантастичною швидкістю заряджання від 80 Вт, яка займає лише 25 хвилин для повного заряджання.

Ціни на смартфон починаються від 22 129 грн.

Samsung Galaxy A35 5G


A35 5G має просторий 6,6-дюймовий AMOLED-екран із частотою оновлення 120 Гц і великий акумулятор на 5000 мАг. Система камер також непогана за свою ціну.

Samsung Galaxy A35.
Samsung Galaxy A35.
Фото: скриншот

Основними недоліками є не надто швидкий чипсет Exynos 1380 і лише 6 Гб оперативної пам’яті.

Ціни на смартфон починаються від 12 385 грн.

Nothing Phone (2a)


Nothing Phone (2a) має унікальний дизайн і простий інтерфейс користувача, що дозволяє бути уважнішими під час використання.

Nothing Phone 2a.
Nothing Phone 2a.
Фото: скриншот

Попри те, що Nothing випустила свій перший смартфон лише два роки тому, її новий Nothing Phone (2a) є відмінним бюджетним телефоном.

Це найкращий бюджетний телефон, оскільки він має видатний дизайн, яким відомий Nothing, а на задній панелі є світлодіодний "гліф". Однак справа не лише у зовнішньому вигляді. Смартфон має хороший чипсет і достойну систему камер за цю ціну.

Крім того, він має найбільший акумулятор місткістю 5000 мАг серед телефонів Nothing Phone, а також швидку зарядку потужністю 45 Вт, яка поповнює батарею на 50% за 20 хвилин.

Ціни на смартфон починаються від 12 990 грн.

Moto G Power 5G (2024)


Смартфон має акумулятор на 5000 мАг, який такий самий, як у більшості інших телефонів цього сегмента, але його новизна полягає в тому, що він має кращий дизайн і зовнішній вигляд, а також підтримує бездротову зарядку.

Motorola Moto G Power 5G.
Motorola Moto G Power 5G.
Фото: скриншот

Хоча він має середній чіп MediaTek Dimensity 7020, його 8 Гб оперативної пам’яті вражають.

Що не вражає, це екран. Це LCD-дисплей, який не виглядає так добре, як OLED-екрани, які зараз використовують більшість телефонів. Але принаймні ви матимете частоту оновлення екрана 120 Гц.

Старт продажу в Україні ще очікується. В США ціни на смартфон починаються від 300 доларів.

OnePlus Nord N30 5G


OnePlus Nord N30 5G є ще одним гідним вибором для тих, хто цінує недорогі речі.

OnePlus Nord N30 SE.
OnePlus Nord N30 SE.
Фото: скриншот

Основними перевагами є чистий і плавний інтерфейс, а також стандартна надшвидка зарядка OnePlus. Nord N30 5G підтримує швидкість дротової зарядки 50 Вт і його повна зарядка займає приблизно 55 хвилин.

Основна камера на 108 Мп також чудово працює навіть у складних умовах.

Ціни на смартфон починаються від 7 198 грн.

Samsung Galaxy A15 5G


Попри те, що Galaxy A15 5G не є наймоднішим телефоном, він пропонує багато за свою невисоку ціну.

Samsung Galaxy A15 5G.
Samsung Galaxy A15 5G.
Фото: скриншот

Все починається з чудового 6,5-дюймового AMOLED-екрана, який має яскравість до 800 ніт і підтримує частоту оновлення 90 Гц.

На борту встановлено MediaTek 6835 та 4 Гб оперативної пам’яті. Це важливий компроміс, оскільки телефон повільно працює. Але це прийнятно для цього цінового діапазону. З іншого боку, у вас є щедрі 128 Гб пам’яті.

Акумулятор місткістю 5000 мАг забезпечує хороший час роботи та підтримує швидку зарядку 25 Вт. Заряджається смартфон приблизно за 1,5 години.

Крім того, ви отримаєте основну камеру на 50 Мп і надшироку камеру на 5 Мп. Хоча Samsung пропонує 2-мегапіксельну макрозйомку, її можна легко пропустити через низьку якість зображення. Як основна, так і надширококутна камери дуже добре працюють за таку ціну.

Одним із недоліків камери є здатність знімати відео лише 1080p.

Samsung обіцяє фантастичні чотири роки оновлень програмного забезпечення для Galaxy A15 з Android 14.

Ціни на смартфон починаються від 5 799 грн.

Moto G 5G (2024)


Moto G 5G (2024) — це ще один доступний варіант, який можна розглянути. Він насправді виглядає досить стильно.

Motorola Moto G 5G (2024).
Motorola Moto G 5G (2024).
Фото: скриншот

Він має LCD-дисплей розміром 6,6 дюйма, 720p із частотою оновлення 120 Гц, а також чіп Snapdragon 4 Gen 1 із 4 Гб оперативної пам’яті.

Камера тут на 50 Мп основна і практично непотрібна макрокамера на 2 Мп на задній панелі.

Старт продажу в Україні ще очікується. В США ціни на смартфон починаються від 200 доларів.

Раніше ми розповідали про те, що OPPO представили смартфон Reno12 F зі ШІ. Також ми писали про те, скільки коштують нові iPhone 16 в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.