Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зимові відключення світла: які важливі речі треба купити вже сьогодні

Деякі прилади допоможуть вам комфортніше пройти зимовий період в Україні навіть без електрики

Фото: pexels

Необхідні прилади можуть працювати навіть без світла

Фото: pexels

Зима вже не за горами, а українців постійно попереджають про те, що уникнути відключень світла не вийде. А тому вже зараз варто придбати необхідні речі, які вам точно знадобляться, коли не буде електроенергії.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Що треба купити, щоб підготувались до зими

Аби українці могли комфортно пережити майбутню зиму, то вже зараз треба подбати про те, аби купити наступні речі:

  • Ліхтарі. Такі прилади допоможуть вам освітлити будинок навіть якщо не буде електроенергії. Наразі вони є різні. Наприклад, ви можете купити ліхтарики, які працюють на батарейках, а також ті, які заряджаються від мережі або завдяки сонячним батареям. Наразі найдешевші коштують від 30 гривень. Максимальна сума за такий прилад становить 23 220 гривень.
  • Лампочки з акумулятором. Вони можуть допомогти вам освітлити повністю всю кімнату аж поки не увімкнуть світло. Такі прилади можуть працювати протягом кількох годин, якщо акумулятор заздалегідь був заряджений. Купити найдешевшу лампочку ви можете за 45 гривень. Найдорожча вам обійдеться у 920 гривень.
  • Павербанки. Завдяки ним ви можете заряджати телефони, ноутбуки та інші необхідні гаджети. Однак зверніть увагу, який прилад ви купуєте, аби він міг точно зарядити на всі 100% усю вашу техніку. Найдешевший варіант коштує сьогодні 237 гривень. А от за найдорожчий павербанк ви віддасте 20 300 гривень.
  • Сумка-холодильник. Якщо світла протягом тривалого періоду, то така сумка допоможе вам зберегти купу продуктів. У відключеному холодильнику продукти можуть швидко зіпсуватися. А в сумці можна зберігати їх від 2 до 7 години. Найменша вартість її наразі 140 гривень. Однак найдорожчий варіант обійдеться у 10 184 гривень.
  • Портативні газові плити. Якщо не буде світла, то даний прилад зможе допомогти господарям електричної плити. Вона працює від газових балонів, а тому ви легко приготуєте гарячі страви. Головне, дотримуватися інструкції з експлуатації. За найдешевшу газову плиту ви можете заплатити 135 гривень. Найдорожча наразі коштує 9 699 гривень.

Важливо, що всі прилади, які були перераховані вище, допоможуть вам пройти складну зиму комфортніше та без проблем.

Раніше ми повідомляли, коли потрібно передати показники лічильника, щоб не переплачувати за світло. Також пропонуємо дізнатися, що гальмує розвиток зеленої енергетики в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.