Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Міноборони підготувало нову постанову: що зміниться для ВПК України

Розповідаємо, як підтвердження права на прибуток виробникам продукції військового призначення посилить українську армію

Фото: Міноборони

Прибуток ВПК – це інвестиція в ЗСУ

Фото: Міноборони

Міністерство оборони України підготувало проєкт постанови Кабінету міністрів згідно з яким, виробникам продукції військового призначення буде підтверджено право на прибуток від її ціни за весь період дії воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України в Telegram.

У відомстві вважають, що прибуток для підприємств ВПК — це інвестиція у підсилення ЗСУ, яка дозволяє їм інвестувати у винаходи та експериментальні розробки, а відтак — наближає перемогу України.

"Українські компанії, що озброюють та одягають армію і при цьому сплачують податки, надають робочі місця, мають право на прибуток", — йдеться у повідомлені.

Однак, на заваді стоїть проблема правової невизначеності, яка виникла майже пів року тому після завершення ревізії Держаудитслужби. Але в міністерстві вже працюють над її вирішенням.

"Забезпечити ЗСУ зброєю, в тому числі тією, відповіді на яку не може дати ворог. Тому розвиток і допомога українському військово-промисловому комплексу – це те, чому Міноборони приділяє увагу", — запевнили в міністерстві.

Проєкт постанови найближчим часом передадуть на розгляд уряду, а сам документ розробили за участю представників сектору ВПК, в тому числі з ключовими Асоціаціями, які об’єднують тилових постачальників та виробників військової продукції. А погодили документ на зустрічі, що відбулася вперше за ініціативи міністра оборони Рустема Умєрова.

Українські військові можуть залишитись без премій

Захисники України отримують від держави заробітну платню, пільги, надбавки та премії. Однак, військові, які порушили ті чи інші правила щодо проходження військової служби, можуть бути позбавлені премій. До таких осіб відносяться:

  • особи, які отримали покарання через корупційний злочин;
  • осіб, які під час проходження служби скоїли аварію або ж інші дії, що призвели до загибелі людей;
  • осіб, які за один місяць отримали три дисциплінарні стягнення (або ж більше);
  • осіб, які отримали дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність, позбавлення військового звання або ж пониження на посаді;
  • осіб, які без поважних причин не вийшли на військову службу або навчання;
  • осіб, які під час проходження служби або ж в позаслужбовий час вживають алкогольні напої або наркотичні речовини;
  • осіб, які були звільнені за службовою невідповідністю або ж за невиконання умов контракту військового в Україні;
  • осіб, які порушили певні вимоги, через що було завдано серйозних матеріальних збитків.

Варто зазначити, що без премії військовий залишиться за місяць в якому сталася подія, або за той місяць, коли його було покарано.

Раніше ми писали, якими перевагами можуть користуватися військові, а також які додаткові виплати доступні для певних категорій військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.