Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ми знайшли найдорожчий торт в магазині: який вигляд має і яка ціна десерту (фото)

Розповідаємо, які гроші доведеться віддати за найдорожчий торт в українському магазині та що в ньому унікального

Фото: karamelka.com, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Найдорожчий торт в Україні – скільки коштує та де купити

Фото: karamelka.com, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

20 липня у світі відзначають Міжнародний день торта (International Cake Day). Його девіз англійською – I cake you, що можна перекласти як "Я пригощу тебе тортом". Це відносно молоде свято, але дуже солодке та приємне для його шанувальників.

Сайт Pro Гроші розповідає, який найдорожчий торт можна знайти в Україні, скільки він коштує та чому.

Який торт продають в кондитерській за 1 000 грн

Традиційно вироби, які викладають на прилавках супермаркетів, коштують максимум 400-600 грн. Але ми знайшли один торт, який продають майже за 1 000 грн! Він має назву "Пряний апельсин" і важить більш як два кілограми. А місце продажу – кондитерський дім VATSAK.

В описі зазначено, що зазвичай цей торт купують до новорічних та різдвяних свят, але немає часових обмежень щодо замовлення. Його виготовляють з пухких ароматних коржів, наповнених прянощами кориці, апельсиновою цедрою та волоським горіхом.

Також серед інгредієнтів – терта морква, що додає коржам вологості та яскравого кольору. Десерт просочують кремом на основі крем-сиру та апельсинової карамелі.

"Рецепт додає торту святкового новорічного смаку та відчуття домашнього затишку і тепла", – йдеться на сайті VATSAK.

 | Фото: Кондитерський дім VATSAK
 | Фото: Кондитерський дім VATSAK

Найдорожчий торт в Україні

Фото: Кондитерський дім VATSAK

Найдорожчий торт в Україні

Фото: Кондитерський дім VATSAK

Найдорожчі торти в українських супермаркетах

  • Сільпо

За торт вагою 850 г потрібно віддати 400 грн. Стільки коштує десерт "Празький" з вишнею. Його шари виготовлені на основі вершкового масла та какао-порошку. Для смаку й вологості просочені міцним сиропом у поєднані з молочно-шоколадним кремом.

Торт "Празький" з вишнею
Торт "Празький" з вишнею
Фото: Скриншот: Pro Гроші

  • Варус

В цьому супермаркеті найдорожче продають торт "Грильяжний" в шоколаді вагою 850 г. Без знижки він коштує 637 грн, але станом на 20 липня можна придбати за 428 грн. Його позиціюють як вишуканий, преміальний десерт із повітряно-горіхових коржів та молочної начинки. Поверхню вкриває кондитерська глазур.

Торт ''Грильяжний'' в шоколаді
Торт ''Грильяжний'' в шоколаді
Фото: Скриншот: Pro Гроші

  • АТБ

Покупцям пропонують спробувати повітряно-горіховий торт "Естерхазі" вагою 500 г за 239 грн. Він поєднує коржі з волоським горіхом і вершково-заварним кремом. Зверху десерт покритий білою шоколадною пастою і традиційним малюнком-павутинкою.

Торт ''Естерхазі''
Торт ''Естерхазі''
Фото: Скриншот: Pro Гроші

  • Ашан

Найдорожча позиція в цьому супермаркеті – торт "Харківський" з шоколадно-вафельною начинкою. Він складається з 11 шарів, вкритий глазур'ю, а поверхня декорована фігурками з шоколаду та фруктами з помадки. Вага – 1,5 кг, ціна – 900 грн.

Торт ''Харківський''
Торт ''Харківський''
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Раніше сайт Pro Гроші писав, який вигляд має та скільки коштує квиток у найдорожчий вагон Укрзалізниці. Також ми повідомляли про житло за сотні мільйонів і розповідали, який вигляд має найдорожча нерухомість України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.