Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Метро внесли до переліку спонсорів війни: як відреагували в компанії

З'ясувалось, в чому звинувачують міжнародну компанію Metro Cash & Carry

Фото: УНІАН, Метро. Колаж: Pro Гроші

Метро внесли до списку спонсорів тероризму

Фото: УНІАН, Метро. Колаж: Pro Гроші

За розвиток бізнесу в Росії компанію Metro Cash & Carry внесли до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з запобігання корупції.

"Крім бізнесу у сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами. А це напряму впливає на підтримку російської військової машини", – пояснили в НАЗК.

У чому звинувачують компанію

За даними агентства, основний акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює компанію EP Infrastructure, яка володіє великою часткою (49%) Eustream. Остання фірма керує газотранспортною системою, що відповідає за постачання російського палива у Центральну та Східну Європу.

"Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з РФ не лише не буде припинена, а надалі лише посилюватиметься", – заявила пресслужба агентства.

Однак це не єдине свідчення підтримки країни-агресорки компанією, повідомляє НАЗК. Metro Cash & Carry приймає оплату російськими картами "Мір" та реалізує на території РФ нові проєкти. Компанія відкриває нову мережу супермаркетів для росіян під назвою "Фасоль".

Пресслужба зазначила, що мережею ширились повідомлення про продаж у російському METRO "кувалд Вагнера". У компанії не пройшли повз жорстокі відео з цим атрибутом та використали інфопривід для заробітків.

Які компанії потрапили до переліку спонсорів війни

"До списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Днями сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding", — додали в пресслужбі.

Як в METRO відреагували на звинувачення

Команда компанії в свою чергу запевнила, що засуджує агресію Росії та неодноразово зверталась до штаб-квартири в Дюссельдорфі з вимогою вийти з ринку країни-агресорки.

"На жаль, METRO AG все ще залишається в Росії. Водночас позиція української команди є та буде незмінною — METRO має піти з російського ринку. Ми й далі боремося і намагаємося переконати штаб-квартиру всіма можливими способами", — написали в METRO Україна.

Крім того українська команда компанії зазначила, що кожного дня передає десятки тисяч одиниць товарів українським захисникам та волонтерам.

Раніше ми писали про те, що компанія Ашан від початку повномасштабного вторгнення постачала товари для військових РФ на окупованих територіях України.Крім того, сайт Pro Гроші зазначав яким чином Італія змогла повністю відмовитися від російського газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.