Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Медицина в Україні запрацює по-новому: яке нововведення зʼявиться в двох містах

Останнім часом штучний інтелект все більше набирає обертів і в майбутньому може кардинально змінити життя всього людства

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Нейромережу залучили до діагностики пацієнтів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні почали використовувати штучний інтелект навіть у медицині. Зокрема під час діагностики та проведення КТ. Наприклад, наразі цей метод обстеження організму вже доступний в Одесі та Краматорську на Донеччині.

Про це пише Міністерство охорони здоров'я України.

"Одеса стала першим містом України, де було впроваджено пілотний проєкт з телемедицини "BrainScan". Ця система працює на базі штучного інтелекту і значно пришвидшує процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку, коли час є критичним фактором", – йдеться в повідомленні.

Під час процесу нейромережа аналізує зображення компʼютерної томографії (КТ) в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни.

"Вже протягом пʼяти хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування. Це пришвидшує процес в кілька разів", – говорять лікарі.

Наразі такий метод діагностики використовують не тільки одеські лікарі, але і медики Краматорська Донецької області.

"Використання штучного інтелекту для аналізу КТ-знімків головного мозку в рамках проєкту показало хороші результати. Одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів відтепер використовується і в прифронтовому Краматорську Донецької області", – додали в МОЗ.

Які професії можуть зникнути через штучний інтелект

Ми вже писали про те, що під загрозою зникнення 10 професій, побудованих на створенні, аналізі, компіляції, обробці інформації. Йдеться про:

  • роботу в ЗМІ (журналісти, редактори, СЕО);

  • технічні спеціальності (програмісти, кодери, аналітики даних, інженери-програмісти);

  • маркетологів;

  • роботу галузі юриспруденції (помічники юристів, параюристи);

  • фінансові вакансії (консультанти та аналітики);

  • трейдерів;

  • викладачів;

  • бухгалтерів;

  • графічних дизайнерів;

  • спеціалістів служби підтримки.

Але експерти запевняють, якщо використовувати нейромережу як помічника, а не повноцінний замінник людини, то можна значно підвищити рівень роботи та уникати помилок. Більше читайте тут.

Які професії зʼявляться через штучний інтелект

Раніше ми розповідали, що на ринку може зʼявитися – рrompt engineer. Це фахівець, який зможе оформити завдання для штучного інтелекту максимально деталізовано та зрозуміло.

Також буде чимало вакансій Human-Machines Teaming Manager. Це нове покоління фахівців, які організовують ефективну співпрацю між людьми та штучним інтелектом. Їхня мета – переконатися, що ШІ не лише ефективно виконує свої завдання, а й інтегрується у робоче середовище з огляду на потреби та можливості людей. Виходить, що це прокачана версія ейчара.

Більше про це читайте тут.

Раніше ми писали про те, як штучний інтелект вже змінює ринок праці та що буде далі. Також ми писали про те, які професії точно не зникнуть через штучний інтелект.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.