Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Лайфхак для українців: як працюватиме "Дія" без інтернету та мобільного зв'язку

Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік розповів про деталі застосунку

Колаж: Pro Гроші

Українці користуються застосунком

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть користуватися "Дією", навіть коли зникне світло та інтернет-покриття. Усі документи будуть доступні.

Про це у марафоні "Єдині новини" розповів керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік, який керує багатьма процесами "Дії".

"У разі відсутності електроенергії "Дія" залишається доступною, якщо є хоч якийсь мобільний зв’язок. Якщо його немає, то документи із застосунку не зникають якийсь час. Тобто кожен документ буде доступним так чи інакше. У будь-якому разі українцям також буде доступний єДокумент, який ми запустили на випадок відключених реєстрів", – сказав Мстислав Банік.

Як працює нова послуга у застосунку

Також керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України розповів, чи можна одружитись онлайн у "Дії".

"Хочу наголосити, що послуга подання заяви про шлюб буде доступна саме на порталі "Дія", а не в мобільному застосунку. По-друге, заява про шлюб не означає, що це можливість одружитися двом людям, у яких є "Дія"", – додав він.

В "Дії" відновили важливий сервіс

В додатку знову можна переглянути та сплатити штрафи автофіксації − раніше послуга була тимчасово відключена.

Якщо камера зафіксувала порушення правил дорожнього руху, вам надійде push-сповіщення про це в застосунку "Дія". Зазначається, що раніше послуга була виключена з міркувань безпеки, оскільки не працювали й державні реєстри.

Тепер користувачі можуть вчасно дізнатися про штрафи та оплатити їх через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами. Команда застосунку наголошує, що в "Дії" можна переглянути історію штрафів навіть за період, коли послуга була недоступна.

Що робити, якщо "Дія" вас не впізнає

У деяких користувачів застосунку "Дія" виникає проблема з цифровим підписом. Однак це можна спробувати вирішити кількома методами.

Команда пояснила, що під час створення підпису цифровий образ обличчя порівнюватиметься з фото з цифрового паспорта. Вони мають бути однаковими.

У "Дії" радять у таких випадках детально описувати свою проблему службі підтримки [email protected]. та за можливості додавати відео процесу створення "Дія Підпису".

Нагадаємо, ми також розповідали про захищеність сервісу "Дія" та особистих даних користувачів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.