Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кримський міст на біс! Де та за скільки купити нову марку від Укрпошти

Розповідаємо, де можна купити нову марку та скільки коштує повний набір

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта випустила нову марку

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта офіційно розпочала продаж нової патріотичної марки, присвяченої "бавовні" на Кримському мосту на початку жовтня, під назвою "Кримський міст на біс!".

Про це повідомила компанія та гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Водночас, є обмеження для продажу: до 10 маркових аркушів, 10 художніх конвертів та 10 листівок у кошику. А от на мерч обмеження немає — є нові футболки, світшоти й магніти.

Тираж — 2,1 млн поштових марок або 300 тис. маркових аркушів, з яких 80 тис. вже продали за передзамовленням.

Придбати марки можна в онлайн-магазині. Набір коштує 142 гривні (марки, листівка та конверт).

Символічна дата випуску

Дата випуску марки в обіг була обрана не просто так. Смілянський пояснив, що 4 листопада виповнюється рівно 8 років, 8 місяців та 8 днів супротиву українського народу російській навалі.

"А ще 4 листопада державне свято на Росіі День Народного Единства. Ми, в Укрпошті, настільки доброзичливі, що робимо подарунки навіть нашим ворогам. А тому у п’ятницю, 4 листопада, Укрпошта випускає нову марку Кримський міст на біс!", — написав гендиректор Укрпошти.

Що зображено на новій марці

Як розповів Смілянський, працювати над майбутньою маркою, присвяченою Кримському мосту він та художник Юрій Шаповалов розпочали задовго до жовтневої події. На марці зображена сцена із культової кінострічки "Титанік".

Крім основного сюжету, поштова марка містить декілька яскравих деталей:

  • недопалок у руках героїні як натяк на те, що окупанти дотримуються вказівки "не курити де попало — курити там, де ще не попало";
  • автівку окупантів, що летить у прірву й губить награбоване;
  • Байрактар, що "ненароком" пролітає над мостом;
  • знищений ворожий танк.

Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта

Фото: Укрпошта

Фото: Укрпошта

Фото: Укрпошта

Фото: Укрпошта

Нагадаємо, у кінці жовтня Укрпошта презентувала новий конверт з поштовою маркою "Весна настане знов", що символізує те, що рано чи пізно в Україну прийде мир.

Дизайн нового конверту для Укрпошти розробив Андрій Сагач. Як зазначив гендиректор Укрпошти, хоч на календарі у багатьох українців ще 24 лютого, але "душа кинула якір на той день, коли ми переможемо".

Крім цього, на початку листопада Укрпошта розпочала голосування за нову марку воєнного часу, яку планують випустити до Нового року. Найпопулярнішими виявилися марки, за які голосує більшість українців та ті, які щось передбачають.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.