Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Конкурент Apple Vision Pro: Meta представила свою версію AR-окулярів

Наразі окуляри Orion є прототипом компанії Meta, які використовуються для внутрішнього тестування

Фото: Скриншот/YouTube

Окуляри планується випустити на ринок протягом наступних 10 років

Фото: Скриншот/YouTube

Компанія Meta представила свою першу пару окулярів доповненої реальності – окуляри Orion. Ці окуляри підтримують бачення генерального директора Meta Марка Цукерберга щодо створення мобільних телефонів, які не потребують використання рук.

Про це пише Interesting Engineering.

Orion, який поки що є лише прототипом, демонструє великий потенціал для технологій майбутнього.

Короткий огляд Orion


Лінзи Orion дозволяють користувачам бачити текстові повідомлення, відеодзвінки й навіть відео з YouTube. Ці функції розроблені для того, щоб забезпечити плавне поєднання віртуального та фізичного світів.

Окуляри все ще знаходяться на стадії тестування, тому їх не можна купити.

Супровідний браслет є однією з особливостей Orion. Користувачі можуть взаємодіяти з дисплеєм руками за допомогою цього ремінця, який виявляє нервову стимуляцію. Крім того, вбудовані в окуляри камери відстежують рухи очей користувача. Можна легко "клацати" або "гортати" вміст без використання рук.

Користувач зможе взаємодіяти з інтерфейсом окулярів без використання рук.
Користувач зможе взаємодіяти з інтерфейсом окулярів без використання рук.
Фото: Meta

Окуляри Orion від Meta відрізняються від інших пристроїв AR тим, що їм не потрібен громіздкий головний ремінь або зовнішній акумулятор. Orion має сім вбудованих камер, включаючи дві для відстеження рухів очей, що дозволяє користувачам використовувати прості жести рук для керування дисплеєм.

"Я очікую, що окуляри стануть споживчим продуктом протягом наступного десятиліття", – сказав головний технічний директор Meta Ендрю Босуорт.

Він додав, що дві нові моделі вже розробляються.

Яке бачення Meta на AR-окуляри


Компанія виділила значні ресурси для розробки мобільних комп’ютерів без використання рук, які незабаром зможуть конкурувати зі смартфонами як основним засобом спілкування та взаємодії в Інтернеті.

Це відповідає ширшій стратегії Meta, спрямованій на зменшення залежності від інших технологічних гігантів, таких як Apple і Google, щодо постачання товарів для споживачів.

Meta прагнула зробити компактний гаджет, без використання зовнішніх акумуляторів та дротів.
Meta прагнула зробити компактний гаджет, без використання зовнішніх акумуляторів та дротів.
Фото: Meta

Перш ніж окуляри будуть готові до публічного використання, керівництво Meta визнало, що вони повинні бути меншими, більш стильними та легшими для носіння. Інші технологічні компанії натрапляли на труднощі, пов’язаними з тими самими проблемами. До таких компаній належать Microsoft HoloLens і сумновідомі Google Glass.

Які можливості надають окуляри


Окуляри Orion, розроблені Meta, дають можливість побачити все, що може бути можливим, але є кілька перешкод. Наприклад, окуляри AR, які нещодавно випустила Snap Inc., доступні лише розробникам, як і Orion.

У компанії сподіваються, що Orion незабаром стане споживчим продуктом. Там заявили, що в найближчі кілька років він планує випустити окуляри за ціною висококласного ноутбука або смартфона.

Окуляри Orion повністю бездротові.
Окуляри Orion повністю бездротові.
Фото: Meta

Мета вкладає значні кошти в Orion з надією, що він зможе отримати лідерство на ринку в разі появи окулярів AR. З цією метою компанія постійно тестує окуляри, які уже використовують сотні співробітників.

З яких матеріалів виготовлені Orion


Лінзи з карбіду кремнію, які використовуються в окулярах Orion, легші за скло і дозволяють світлу заломлюватися під великими кутами. Це покращує видимість і функціональність дисплеїв AR.

Лінзи окулярів Orion виготовлені з карбіду кремнію.
Лінзи окулярів Orion виготовлені з карбіду кремнію.
Фото: Meta

Хоча компанія вже шукає більш доступні альтернативи з такими ж перевагами, у компанії пояснюють, що карбід кремнію є значним кроком вперед.

Meta також розробила понад 10 окремих комп’ютерних чіпів, щоб зменшити споживання енергії окулярами та зберегти їх прохолодність на дотик, щоб користувачі могли комфортно працювати.

Водночас Цукерберг назвав це найдосконалішими окулярами, які коли-небудь бачив світ.

Відповідно до специфікацій окуляри будуть бездротовими та важити менш як 100 грамів.

Раніше ми розповідали про те, що Meta розробляє власну потужну систему ШІ. Також ми писали про те, що OPPO представили смартфон Reno12 F зі ШІ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.