Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Колаборанти "піджали хвости" від страху: що роблять, аби не потрапити в руки ЗСУ

Колаборанти, маючи уявлення, що їх чекає після звільнення Маріуполя, почали шукати шляхи уникнення відповідальності

Фото: Telegram. Колаж: Pro Гроші

У Маріуполі колаборанти підробляють довідки про партизанів

Фото: Telegram. Колаж: Pro Гроші

Зрадники України, які перейшли на сторону росіян і допомагають їм на тимчасово окупованих територіях, вирішили заздалегідь подбати про своє майбутнє. У Маріуполі почали продавати довідки нібито про участь у партизанському русі.

Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram.

Стало відомо, що колаборанти заметушилися, розуміючи невідворотність приходу Збройних сил України в Маріуполь та звільнення всіх окупованих територій. Щоб уникнути потенційної відповідальності за державну зраду, зловмисники почали підробляти спеціальні довідки про партизанство.

Ці документи мають підтверджувати участь людини в партизанському русі та її наміри якнайшвидше позбутися росіян. За словами радника мера Маріуполя, новий бізнес з оформлення липових довідок організували "в надії врятуватися від неминучої відплати за свої діяння".

Коштує підроблений папірець від 1 000 до 2 000 тисяч доларів. Саме в таку суму колаборанти оцінюють власну свободу. Але Андрющенко впевнений, що подібні "виверти" не допоможуть злочинцям і вони лише викинуть гроші на вітер.

 | Фото: Андрющенко Time/Telegram
 | Фото: Андрющенко Time/Telegram

У Маріуполі підробляють довідки про партизанський рух

Фото: Андрющенко Time/Telegram

У Маріуполі підробляють довідки про партизанський рух

Фото: Андрющенко Time/Telegram

Яким буде Маріуполь після війни

Раніше ми розповідали, що сумнівів у звільненні Маріуполя від росіян-терористів немає. Коли закінчиться війна, українці будуть відновлювати міста, які постраждали від злочинів окупантів. У проєкті "Ре: Маріуполь" показали, який вигляд матиме населений пункт у недалекому майбутньому.

Загалом на відбудову міста потрібно орієнтовно 14 млрд доларів. Але це не точні цифри, адже Україна не має змоги оцінити всі масштаби руйнувань, поки місто захоплене росіянами. Передбачається, що приблизно 40% приватного сектору потребує відновлення, а 1 356 багатоповерхових будинків були зруйновані або пошкоджені.

Дизайнер Сергій Родіонов, чиє рідне місто – Маріуполь, створив план повоєнної відбудови. Його концепція потребує використання екологічних технологій та перероблених матеріалів. Серед ключових аспектів проєкту – перетворення Центрального вокзалу на транзитний термінал, який буде забезпечувати зручний перехід між різними видами транспорту.

Місця, які стали символами агресії РФ, відбудують з меморіальною функцією. Також передбачається реорганізація промислових територій і створення парку-заповідника.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому росіяни скуповують житло в Маріуполі та що їх чекає. Також ми повідомляли, що маріупольці скаржаться на відсутність зарплат та серйозну злочинність.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.