Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Укрпошти зіткнулися з новою проблемою у відділеннях – що відомо

Натомість у компанії свої дії пояснили тим, що через війну в країні діють особливі правила прийому посилок

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У відділенні Укрпошти виник конфлікт через посилку

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Укрпошти знову незадоволені роботою державного підприємства. Цього разу скаржаться на те, що у відділеннях їхні посилки примусово відкривають.

Відповідні відгуки з'явилися у Facebook-сторінці Укрпошти.

Клієнт на ім'я Сергій розповів, що в одному із відділень працівниця вимагала пояснити, що знаходиться у посилці та відкрила її. Чоловіку це не сподобалося, він заявив, що у співробітниці Укрпошти не було на це права. Крім того, це "правопорушення" він зафіксував на відео. Сергій вимагав від команії пояснень та додав, що планує звертатися до суду.

Чи мають право відкривати посилки на Укрпошті

В компанії відповіли, що під час дії воєнного стану правила змінилися. Тому українці повинні бути готові до цього.

"Усі відправлення повинні подаватися для пересилання у відкритому вигляді для уникнення приймання для пересилання заборонених предметів", – пояснили в Укрпошті.

Клієнт Укрпошти поскаржився на роботу працівниці одного із відділень
Клієнт Укрпошти поскаржився на роботу працівниці одного із відділень
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Укрпошта підвищила тарифи та змінила графік роботи

В компанії раніше анонсували, що з 1 липня відділення працюють "максимально можливий час". Зокрема, вони будуть відкриті у вихідні дні. А також у сільській місцевості клієнти зможуть користуватися послугами не два дні на тиждень, а п’ять.

Крім того, подорожчали послуги з доставки посилок. Так за швидку достаку "Укрпошта Експрес" доведеться платити, у середньому, на 10 грн більше в межах однієї області. Доставка у межах країни подорожчала на 8 гривень.

Доставка за тарифом "Укрпошта Стандарт" в середньому збільшилася на 10 грн в межах однієї області та на 7 грн в межах країни. Тобто вартість посилки вагою до 1 кг у межах України зросла до 42 гривень (замість 35), а вагою від 5 до 10 кг – до 70 гривень (замість 60).

Крім доставки посилки, подорожчали й інші послуги пошти – замовлення кур'єра та відправка документів.

Однак навіть попри таке подорожання у компанії акцентують увагу на тому, що нові тарифи все одно залишаються дешевшими на 20-30%, порівняно з конкурентами.

Раніше в НБУ розповіли, які три банки намагалася купити Укрпошта. Також ми писали про те, що Укрпошта масово звільняє листонош.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.