Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші з зарплати на iPhone 14 Pro: скільки треба відкласти в різних країнах

Популярну модель iPhone продають за 999 доларів, але не в багатьох країнах світу можна собі дозволити купити телефон за одну зарплату

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

В деяких країнах потрібно чимало відкласти з річної зарплати для покупки iPhone 14 Pro

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Невдовзі буде презентовано нову модель флагмана Apple – iPhone 15. Втім досі популярність мають попередні випуски, особливо iPhone 14 Pro (128 ГБ), який коштує 999 доларів. Щоб дозволити собі купівлю смартфона, треба відкладати частину зарплати. Хоча мешканці деяких країн світу можуть одразу придбати гаджет, враховуючи середній рівень заробітку.

Експерти World of Statistics дослідили, скільки потрібно відкласти коштів з річної зарплатні, щоб купити новий iPhone 14 Pro.

В рейтинг увійшло 44 держави, втім України тем немає. Але редакція Pro Гроші здійснила власні підрахунки та визначила, яка частка річного заробітку необхідна для придбання мобільного телефону. До речі, очолюють список найрозвиненіші країни, що очевидно з огляду на середні розміри заробітної плати у Швейцарії, США та Сінгапурі.

Топ країн, де найменше треба відкласти з річної зарплати для купівлі iPhone 14 Pro, %
1
Швейцарія Швейцарія
1,8
2
США США
2
3
Сінгапур Сінгапур
2
4
Об'єднані Арабські Емірати Об'єднані Арабські Емірати
2,8
5
Австралія Австралія
2,9
6
Канада Канада
3
7
Гонконг Гонконг
3,2
8
Норвегія Норвегія
3,3
9
Нова Зеландія Нова Зеландія
3,5
10
Нідерланди Нідерланди
3,5

Не обійшлося в рейтингу без країни-агресорки – Росії. Згідно зі статистичними даними, росіянам потрібно відкласти понад 16% річного доходу, щоб придбати iPhone 14 Pro. В загальному списку РФ на 31 місці. За інформацією порталу Work.ua, медіанна заробітна плата в Україні становить 16 800 грн, або 455 доларів. Отже, за рік українці отримують приблизно 5 460 доларів. Виходить, що відкладена частка на iPhone дорівнює 18,3%.

Топ-3 країн з кінця списку – Нігерія, Пакистан і Єгипет. Там на придбання гаджета потрібна сума, подекуди вища за середньостатистичну річну зарплатню.

Топ країн, де найбільше треба відкласти з річної зарплати для купівлі iPhone 14 Pro, %
1
Нігерія Нігерія
105,3
2
Пакистан Пакистан
104,1
3
Єгипет Єгипет
88,4
4
Венесуела Венесуела
59
5
Іран Іран
43,9
6
Бразилія Бразилія
38
7
Туреччина Туреччина
34,7
8
Філіппіни Філіппіни
34,5
9
Індонезія Індонезія
32,2
10
Індія Індія
23,4

Які будуть ціни на iPhone 15

Традиційно всі Pro-версії коштують 999 доларів, але нові моделі компанії стануть найдорожчими в історії. Експерти говорять, що через значні оновлення дизайну та технічних характеристик телефони продаватимуть дорожче, оскільки витрати доведеться перекласти на споживачів.

Технічний аналітик гонконгської інвестиційної компанії Haitong International Securities Джефф Пу зауважив, що ціна стартової моделі iPhone 15 Pro може бути 1 049 доларів в Америці. Більш просунутий iPhone 15 Pro Max з 1 терабайтом пам'яті виробник може продавати за 1 649 чи 1 700 доларів. З огляду на це варто підготуватися, що ціни в Україні будуть ще більшими.

Нагадаємо, нові моделі можуть похвалитися титановою рамою, продуктивним чіпом A17, перископічним об'єктивом камери та 1 терабайтом пам'яті.

 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші

Нові моделі iPhone 15

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Нові моделі iPhone 15

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Нові моделі iPhone 15

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Нові моделі iPhone 15

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Нові моделі iPhone 15

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Раніше сайт Pro Гроші писав про 10 моделей смартфонів з найбільшими продажами в історії. Також ми повідомляли про вартість iPhone 15 та найбільший смартфон в історії Apple, розповідали, скільки доведеться віддати за нову модель.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.