Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Генераторів не чути. Ситуація зі світлом в "Буковелі" спровокувала скандал – подробиці

Розповідаємо, чи відключають світло на популярному гірськолижному курорті та що буде з туристичним сезоном

Фото: Буковель/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Місцеві жителі скаржаться, що в Буковелі не виключають світло

Фото: Буковель/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Гірськолижний курорт Буковель продовжує освітлюватися, попри те, що в Івано-Франківській області діють графіки відключення світла.

Про це пише OBOZREVATEL.

Чи відключають світло у Буковелі

Місцеві жителі скаржаться, що у графіках відключень, які оприлюднюють обленерго, гірськолижного курорту Буковель немає.

Натомість представники місцевої влади запевняють, що оскільки Буковель знаходиться на території Поляницької сільської ради, на території курорту теж постійно вимикають світло за графіками.

"Всі курортні зони є в чергах і їм так само вимикають світло, як і всім іншим. Зараз ТзОВ "Буковель" ми окремо виділили в четвертій черзі. Об'єкти Буковелю територіально належать до Поляниці і вимикалися за першою та за другою чергою, адже однієї фізичної адреси немає. Вся Поляниця є курортом і ми їх вимикаємо", – пояснили в Прикарпаттяобленерго.

Крім того, такі популярні туристичні населені пункти як Яремче, Татарів, Ворохта та Микуличин також підпадають під відключення світла.

Генераторів не чути

Місцеві жителі скаржаться, що не чули звуків генераторів, які мали б забезпечувати електропостачання на території курорту.

"Буковель світиться, як новорічна ялинка. Гірськолижний курорт, за інформацією відпочиваючих там, жодного разу за тиждень їхнього перебування не відключали від світла. Не чути там і звуки генераторів", – написала в одній з місцевих груп користувачка Facebook Любов Фодор,

Натомість в адміністрації курорту запевняють – як і в усій Івано-Франківській області, у Буковелі запроваджено планові відключення електроенергії за графіком. Але сам курорт, партнери курорту і більша частина бізнесів, що працюють поряд з курортом, вже забезпечили себе альтернативними джерелами живлення.

Чи буде лижний сезон у Буковелі

15 грудня на офіційній сторінці курорту у Facebook з'явилося повідомлення, що у Буковелі стартує зимовий сезон. Однак в оголошенні згадали й про відключення світла – через це довелося застосувати певні обмеження.

Зокрема, не буде новорічних розваг та святкових забав у центрі, але буде сяяти ялинка. Зони Apres Ski працюватимуть в режимі майданчика для відпочинку, без розважальної програми. Нічного катання не буде.

Крім того, під час аварійних відключень електропостачання буде забезпечено необхідний мінімум живлення для безпечного спуску лижників з витягів та освітлення для пересування курортом.

Раніше ми писали про те, у скільки обійдеться проживання в Буковелі. Також ми розповідали, чи можливо вкластися в $100 на день в Буковелі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.