Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Фінансовий ринок у цифрах: скільки банків залишилось в Україні

НБУ повідомив, скільки банків в Україні та скільки гравців залишили ринок

Фото: НБУ, УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні працює 67 банків

Фото: НБУ, УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні в жовтні кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилася з 1 592 (станом на 30 вересня) до 1 572 (станом на 31 жовтня).

Про це повідомив Національний банк України.

Кількість банків в Україні — 67 (у вересні було 68).

Із реєстрів виключили 20 учасників ринку небанківських фінансових послуг: сім фінансових компаній, п’ять кредитних спілок та одна лізингова компанія виключені з реєстрів добровільно, а два страховики, дві фінансові компанії, один ломбард, одна кредитна спілка та одна лізингова компанія — примусово.

Семи фінансовим компаніям та п’яти кредитним спілкам анулювали всі ліцензії добровільно (на підставі поданих ними заяв), а одному ломбарду — примусово (як захід впливу). Крім того, п’яти фінансовим компаніям анулювали частину ліцензій добровільно.

Інфографіка: НБУ

Упродовж жовтня зупинили дію ліцензій 16 учасникам ринку небанківських фінансових послуг — 11 фінансовим компаніям та п’яти ломбардам. Водночас поновлено дію ліцензій 13 небанківським фінансовим установам — 11 фінансовим компаніям, одному страховику та одному ломбарду.

В НБУ уточнили, що, як і раніше, на платіжному ринку діє 38 національних платіжних систем, ураховуючи державні. А також 16 міжнародних платіжних систем (теж без змін).

Нагадаємо, 6 жовтня НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "БАНК СІЧ" з 10 жовтня 2022 року.

Раніше цей банк був занесений до категорії неплатоспроможних через недостатність коштів.

Сайт Pro Гроші раніше розповідав, що відбувається з банками, які визнали банкрутство. Це стосується лише системних банків, під час війни іх можна націоналізувати за спрощеною процедурою, держава може купувати таку фінустанову за 1 гривню.

Усі грошові залишки, що там знаходяться на момент банкрутства та передачі банку державі, автоматично вважаються державними. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.