Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дорогий павербанк чи дешева зарядна станція: що краще вибрати на зиму

Перед тим, як вибрати зарядну станцію або павербанк, потрібно знати про їхні відмінності та для чого вони мають використовуватися

Фото: Скриншот/YouTube

Деякі павербанки можуть конкурувати із зарядними станціями

Фото: Скриншот/YouTube

Щоб мати альтернативні джерела енергії, українці купували різноманітні павербанки та зарядні станції з моменту введення графіків відключення світла. Ціни на ці пристрої також зростуть, якщо графіки повернуться до реалій населення. Отже, зараз саме час подумати про те, що краще придбати, поки ситуація з енергосистемою покращиться.

Про те, що краще вибрати між павербанком та зарядною станцією, розповіло видання NV.

Видання виділило 5 основних відмінностей між пристроями.

Павербанки не мають ні інверторів, ні розеток


З іншого боку, недорогі зарядні станції зазвичай мають інвертор і розетку, і вони здатні живити пристрої, які потребують 220 В.

Підхід до виживання під час блекауту може значно змінитися, якщо купити зарядну станцію. Наприклад, вам не потрібно купувати слабший вентилятор, здатний працювати від USB. Замість цього можна увіткнути у розетку потужний підлоговий вентилятор, щоб врятуватися від спеки.

Павербанки легші та простіші у транспортуванні


Більшість павербанків, які коштують від 5 000 до 9 000 грн і мають місткість 50 000-70 000 мАг, важать від 1 до 1,5 кг.

Це не дуже мало і така вага дуже відчутна в сумці чи рюкзаку. Але це не можна порівняти з зарядними станціями в цьому ціновому діапазоні, які зазвичай важать щонайменше 2-2,5 кг, а іноді й 3-4 кг.

Павербанки краще підходять для мобільних пристроїв, тоді як зарядні станції підходять для стаціонарного використання. Попри це, зарядну станцію краще взяти з собою в машину, а павербанк можна взяти з собою у рюкзак.

Зарядні станції заряджаються швидше


Навіть найдешевші зарядні станції мають систему охолодження та можуть підтримувати більшу потужність зарядки. Простіше кажучи, павербанк заряджатиметься повільніше, ніж звичайна зарядна станція з такою ж місткістю.

Враховуючи, що проміжки, коли є світло, дуже короткі під час масштабних вимкнень електрики, це може бути дуже важливим показником. Важливо, щоб "запаси" енергії були поповнені, перш ніж світло знову зникне. Це перевага більшості зарядних станцій.

Зарядні станції мають більшу місткість


Зарядні станції, які коштують до 10 000 грн, часто мають місткість більше, ніж у топових павербанків, які мають місткість 50 000-60 000 і навіть 70 000 мАг. За ці гроші легко можна знайти зарядну станцію місткістю понад 100 000 мАг.

Вкрай важливо пам’ятати про один важливий момент, який багато хто забуває. Місткість у мАг не враховує зміну потужності струму. Коли інвертор працює і розетка зарядної станції видає заповітні 220 В, місткість акумулятора можна миттєво перераховувати.

Навіть потужні зарядні станції заряджають звичайні пристрої краще через USB, ніж через розетку. Так, батареї буде достатньо для більшої кількості зарядок.

Дорогі павербанки, дешеві зарядні станції


Важливо пам’ятати, що вибираючи пристрій вартістю від 5 000 до 10 000 гривень або навіть трохи більше, ви можете отримати або найкращий павербанк, або дешеву зарядну станцію.

Це можна порівняти з автомобілем. За ці гроші можна купити великий і просторий китайський кросовер або найменш преміальну німецьку модель. Ви отримуєте більше простору, але менше якості.

Звичайно, більшість сьогоднішніх зарядних станцій і павербанків виробляються на сусідніх заводах Китаю. Але навіть "китайці" можуть бути дешевими, преміальними, навіть ноунейм-бренди. Обираючи між павербанком і зарядною станцією для дому, також варто враховувати цей момент.

Хоча це не є "залізобетонним" правилом, це хороший момент для тих, хто має упередження щодо маловідомих брендів.

Раніше ми розповідали про те, як обрати зарядну станцію на випадок блекауту. Також ми писали про те, як вибрати павербанк для ноутбука.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.