Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Допомога на дитину в "Дії": яка нова функція з’явиться на порталі

Наступний крок – за розробниками порталу, які повинні забезпечити відповідну технічну можливість

Фото: diia.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Допомогу на дитину дозволили оформлювати в Дії

Фото: diia.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Український уряд ухвалив рішення, яким дозволяється здійснювати певні призначення через портал або додаток "Дія". Деталі визначені в Постанові №11 від 6 січня "Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми".

Документ опубліковано на Урядовому порталі.

Кабінет Міністрів дозволив певним категоріям населення звертатися за призначенням матеріальної допомоги. Йдеться про одиноких матерів, які потребують фінансової підтримки на дитину. Зауважимо, що наразі сервіс не надає відповідних технічних можливостей, але розробникам відкриті всі двері для створення таких опцій.

Згідно з документом, як тільки функція з’явиться на порталі чи в додатку "Дія", можна подати заяву за призначенням:

  • допомоги на дітей одиноким матерям;
  • допомоги при усиновленні дитини;
  • допомоги особі, яка доглядає за хворою дитиною.

Всі необхідні документи повинні подаватися в електронній формі. Система отримає відомості з Державного реєстру актів цивільного стану громадян та дані з Єдиного державного демографічного реєстру через єдину інформаційну систему МВС. Вони потрібні, щоб заявка сформувалася, адже надають верифіковану інформацію про особу та ідентифікують її в інформаційно-комунікаційних системах, реєстрах територіальних громад тощо.

Система може призупинити чи заблокувати створення звернення, якщо документи будуть подані не в повному обсязі, чи у випадку відсутності підтвердження відомостями з інформаційно-комунікаційних систем.

Що нового можна отримати в "Дії"

У додатку та на сайті збільшилася кількість опцій, які можна використати за потреби. Наприклад, дозволяється отримати витяг з Єдиного державного реєстру (ЄДР), який містить інформацію про підприємницьку діяльність. Цей документ може знадобитися в різних ситуаціях, зокрема під час підписання договорів чи для отримання послуг у банках. Раніше його формували тільки нотаріуси та ЦНАПи, а термін очікування становив добу.

Ще одне оновлення – видача довідок з Державного реєстру речових прав онлайн. Йдеться про 4 основні реєстри нерухомості, а саме речових прав на нерухоме майно, прав власності на нерухоме майно, Державний реєстр іпотек, Єдиний реєстр заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна.

Також українці можуть отримати довідку для оцінки та відшкодування пошкодженого чи знищеного російськими окупантами майна. Для цього потрібно лише зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина на сайті за допомогою електронного підпису. А потім слідувати покроковій інструкції.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в "Дії" відновили важливу для українців послугу. Також ми повідомляли, що в "Дії" відтепер можна отримати важливий документ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.