Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для українців зʼявилося ще одне нововведення – що змінилося для 4 областей

Соціальна картка зможе показати те, які послуги вам вже надавали, аби вивести вас зі складної життєвої ситуації

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українців очікують ще одні зміни

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні стартувало бета-тестування системи кейс-менеджменту для сфери соціальних послуг. Воно відбулося одразу в чотирьох областях, а саме у Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській та Черкаській.

Про це розповіла міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Відтепер, коли людина звертатиметься за соціальною допомогою, то інформація потраплятиме до кейс-менеджера. Потім за допомогою планшету він оцінює, що потрібно людині й що їй може запропонувати держава. Все це відбувається в одній електронній системі.

"Таке ведення випадку використовується у багатьох бізнес-процесах. У соціальній роботі це означає скоординоване надання допомоги та підтримки людям, які опинилися в складних життєвих обставинах", – йдеться у повідомленні.

Відтепер буде електронна персональна картка людини з її соціальною історією. Приблизно так само, як електронна медична картка пацієнта з історією лікування.

У медичній карті можна побачити, які лікували пацієнта, щоб повернути здоров’я. А у соціальній – які послуги надавали, щоби вивести людину зі складної життєвої ситуації.

Cоцзахист для військових

Ми вже писали про те, що в Україні вирішили закріпити грошове забезпечення за особами рядового та керівного складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин. Також держава платитиме зарплату цих захисників їхнім родинам.

До того ж законопроєктом законопроєкт №9638:

  • удосконалили порядок виплати одноразової грошової допомоги під час звільнення з військової служби;

  • уточнили порядок виплати компенсації силовикам за невикористані дні відпусток;

  • уточнили порядок виплати компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) силовиків.

Також пропонується виплачувати захисникам гроші за дні не відгуляної відпустки. Більше інформації стосовно цієї теми ви зможете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Українці можуть отримати пільгу на оплату комуналки у 100%

Раніше ми вже розповідали про те, що така знижка надається:

  • особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членам сімей померлої особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною (батьки, дружина, чоловік тощо);

  • пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, фахівцями із захисту рослин, працівниками бібліотек у сільській місцевості та селищах міського типу;

  • особам, які проживають у сільській місцевості та селищах міського типу, які працюють/раніше працювали в музеях, державних та комунальних закладах культури, закладах освіти сфери культури.

Пільга у розмірі 25% знижки на комуналку надається дітям війни. Більше про це читайте тут.

Раніше ми розповідали, чому після світла обов'язково подорожчають усі інші комунальні послуги. Також ми пояснювали, кому з українців збільшать субсидії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.