Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для отримання громадянства України треба буде скласти іспити: які саме

Верховна Рада додала важливу умови для отримання громадянства України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Іспити треба складати з української мови та історії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект щодо умов прийняття до громадянства України. Документ в першому читанні підтримали 309 народних депутатів.

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк в Telegram.

Так, законопроєкт №7606 вводить як умову прийняття до громадянства складання іспитів з історії України та на рівень володіння державною мовою.

Закон запроваджує:

  • як умова прийняття до громадянства України знання основ Конституції України та історії України;
  • зобов’язання для вказаних категорій осіб протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України щодо складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою і подання документів про складання таких іспитів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вніс до Ради законопроєкт щодо встановлення додаткових умов для прийняття до громадянства України ще в липні цього року.

23 травня на сайті президента з'явилась відповідна петиція. Вона зібрала необхідні 25 тисяч голосів, та на неї відповів президент Володимир Зеленський. Тоді глава держави зазначив, що питання про введення обов'язкового іспиту для набуття громадянства України потребує законодавчого врегулювання.

Перетин кордону без документів

Багато українців, які, рятуючись від війни, опинилися за кордоном без документів, можуть без проблем повернутися в Україну.

Так, відсутність документів не обмежує право українців повернутися на Батьківщину. У Держприкордонслужбі нагадали, що, відповідно до законодавства, громадянину України за жодних підстав не можуть відмовити у праві на в'їзд в країну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.