Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям стане складніше відвідати Польщу: кого торкнеться і чому

Для деяких українців змінилися правила в'їзду до країн Європи, зокрема до Польщі

Фото: Укрзалізниця, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Польщі запровадять нові правила для ввезеня тварин

Фото: Укрзалізниця, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Польщі з 27 березня 2023 року скасують спрощений режим ввезення домашніх тварин з України, який діяв від початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Зазначається, що з 27 березня українці, які захочуть в'їхати до Польщі з домашніми тваринами, мають зважати на умови, які діють на території Європейського Союзу. А саме:

  • тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпа (транспондера) або чіткого для прочитання татуювання, нанесеного до 03.07.2011 року;
  • тварина має дійсне щеплення проти сказу (дата вакцинації не повинна передувати даті нанесення транспондера чи татуювання або даті зчитування транспондера чи татуювання, зазначених у відповідному розділі ідентифікаційного документа;
  • ревакцинація повинна вважатися первинною вакцинацією, якщо вона не була проведена протягом терміну дії попередньої вакцинації);
  • проведено поточне серологічне дослідження на визначення титру антитіл до сказу (рівень нейтралізуючих антитіл до вірусу сказу в сироватці крові, що дорівнює або перевищує 0,5 МО/мл);
  • тварина має сертифікат здоров’я тварин для некомерційного переміщення до держав-членів ЄС з третіх країн собак, котів чи домашніх тхорів (фреток) та письмову декларацію, підписану власником або уповноваженою особою, яка підтверджує, що переміщення домашньої тварини до ЄС є некомерційним, або у деяких випадках дійсний паспорт, виданим однією з держав ЄС.

Водночас громадянам України поки що дозволили не очікувати три місяці з моменту забору крові для проведення серологічного дослідження на визначення титру антитіл до сказу у тварин за умов наявності відповідного результату дослідження.

Де українцям перевірити домашнього улюбленця

Наразі в Україні є три акредитовані лабораторії, де фахівці можуть дослідити біологічний матеріал з контролю ефективності вакцинації проти сказу. Усі вони працюють у Києві: усі вони працюють у Києві:

  • Державний науково-дослідний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ-151, вул. Донецька, 30, 03151).
  • ТОВ "НеоВетлаб Україна" (м. Київ, вул. Академіка Вільямса, 11, буд.1, кв.101, 03191);
  • Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів (ДНКІБШМ) (м. Київ, вул. Донецька, 30, 03151).

Раніше ми розповідали, як змінилися правила для українців, які після 24 лютого 2022 року переїхали до Польщі. Також ми писали, Також ми писали, чи зможуть українці отримувати виплати після відновлення статусу UKR в Польщі.

Більше про життя українців за кордоном читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.