Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким держслужбовцям планують підвищити зарплату – які умови

Для певних категорій держслужбовців пропонують запровадити підвищуючий коефіцієнт для зарплат

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Хто з держслужбовців може розраховувати на підвищення зарплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть підвищити зарплати працівникам державних органів на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Що зміниться

Наразі в Україні готується законопроєкт, який передбачає підвищення заробітної плати держслужбовцям через роботу в небезпечних для життя й здоров’я умовах, а також через потребу зберегти кадри.

Щодо розміру майбутніх виплат, то автори законопроєкту пропонують запровадити певний підвищуючий коефіцієнт для зарплат окремих категорій працівників державних органів, а також для територій, де ведуться активні та можливі бойові дії.

Яку зарплату отримують військові у квітні 2023 року

Щомісячне грошове забезпечення осіб зі Збройних сил, які не входять до складу угруповань військ та не виконують бойових завдань, дорівнює щонайменше 20 100 гривень. Таку ж суму встановили для працівників Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Звісно, посадовий оклад залежить від звання та посади. Наприклад, командир взводу отримує 28 229 гривень, а командир бригади – 50 173 гривень. За бойове завдання їм нарахують ще 100 000 гривень. Відповідно винагорода за участь в боях дорівнюватиме 128 229 гривень та 150 173 гривень.

В Україні заблокували законопроєкт про повернення доплати військовим в тилу

11 квітня 2023 року нардеп Ярослав Железняк повідомив про те, що до парламенту внесли законопроєкт, який тимчасово блокує повернення виплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень.

За його словами, найближчими тижнями парламентарі не зможуть розглянути законопроєкт через графік засідання Ради.

За що військовим нараховують доплати та скільки

  • 100 тисяч гривень отримують за безпосередню участь у боях на лінії зіткнення, потрапляння в полон та за поранення під час бою або виконання обов’язків.
  • 50 тисяч гривень виплачуватимуть тим, хто виконує бойове завдання у складі військового органу управління. Генштаб і головнокомандувач ЗСУ вирішуватимуть, де саме та територія, на якій виконується завдання.
  • 30 тисяч гривень зможуть отримувати ті, хто виконує спеціальні бойові завдання.

Раніше ми розповідали, що в Україні планують підвищити зарплату деяким фахівцям. Також ми писали, які зарплати пропонують пляжним рятувальникам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.