Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі військові отримують зменшені виплати під час лікування – що робити у такому разі

Розповідаємо, чому так може відбуватися та як діяти військовослужбовцям

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Чому військові під час лікування можуть отримувати зменшені суми виплат

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Військовослужбовці, які стали на захист нашої країни після початку повномасштабної війни, отримують від держави певні виплати. Але бувають випадки, коли військові під час перебування на лікуванні отримують зменшені суми таких виплат.

Чому так відбувається та як діяти у такій ситуації, пояснив адвокат Сергій Дубок у своєму інтерв'ю виданню "Житомир.info".

За словами адвоката, якщо військовий під час лікування не отримує виплати в повному обсязі, потрібно розібратися, як його провели по документах, а саме, чи вивели його за штат.

Якщо особа перебуває на довгостроковому лікуванні, її можуть вивести за штат, що спричинить зменшення розміру грошового забезпечення.

"Потрібно написати рапорт на військову частину, аби отримати пояснення, чому прийшла саме така сума. До нього також потрібно додати необхідні довідки, які підтверджують перебування на лікуванні", – каже адвокат.

Він також зазначив, що відповідь важливо отримати у письмовому вигляді, аби можна було провести "ланцюжок" від початку до кінця та виявити правопорушення у разі його наявності.

Деяким військовим можуть відмовити у виплаті компенсації у разі поранення

Відомо, що таку компенсацію військові можуть отримати лише у разі нещасного випадку під час виконання бойового завдання. Відмовити у виплатах можуть за умови:

  • перебування потерпілого військовослужбовця за місцем постійного проживання, крім перебування військовослужбовців строкової служби та курсантів військових навчальних закладів за місцем проживання в казармах та гуртожитках військових частин;
  • перебування потерпілого військовослужбовця у відпустці або у звільненні з розташування військової частини, окрім випадків травмування військовослужбовця у цей час у разі вчинення ним дій з рятування людського життя чи державної власності, підтримання військової дисципліни та охорони правопорядку;
  • погіршення стану здоров’я внаслідок отруєння алкоголем, наркотичними засобами, токсичними чи отруйними речовинами, що підтверджено відповідним медичним висновком, за умов, що отруєння не пов’язано із впливом цих речовин на потерпілого військовослужбовця внаслідок їх застосування в технологічному процесі або незадовільного зберігання чи транспортування, а потерпілий до настання нещасного випадку був відсторонений від виконання обов’язків командиром (начальником).

Більше про випадки, через які військовим можуть відмовити у виплаті компенсації, читайте в нашому матеріалі.

Також ми розповідали, що ветерани війни по-новому отримуватимуть грошові виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.