Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці отримають пенсію одразу за кілька місяців: кого торкнеться

Розповідаємо, хто зможе отримати одразу декілька пенсійних виплат

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяким пенсіонерам виплатять одразу декілька пенсій

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям можуть виплатити пенсію поза чергою та одразу за кілька місяців, отримати такі виплати зможуть лише конкретні категорії пенсіонерів.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Хто може отримати такі виплати

Це стосується мешканців деокупованого Херсона та всіх населених пунктів, які були звільнені нещодавно. Пенсіонери можуть отримати все, що було їм недоступним упродовж кількох місяців.

Пенсії доставлятиме Укрпошта не тільки тим, хто й раніше отримував свої виплати через поштового оператора, а й громадянам, яким пенсії переказувались на банківську картку. Але для цього їм слід подати заяву щодо нарахування пенсії готівкою у будь-який орган місцевого самоврядування.

Розвозити пенсію поки будуть мобільні відділення Укрпошти. Вони прибудуть в мікрорайони міста та населені пункти відразу після того, як військові завершать розмінування територій та ліквідацію вибухонебезпечних речовин. Крім того, в самому Херсоні найближчими днями планують поновити стаціонарне відділення Укрпошти.

Наразі в Херсонській області вже функціонують близько восьмидесяти відділень Укрпошти різного формату. Нещодавно було поновлено роботу поштового відділення в смт Велика Олександрівка Бериславського району.

Звільнення Херсона

Українські війська зайшли в Херсон 11 листопада. Перед тим росіяни оголосили, що виводять війська з правого берега Дніпра та самого Херсона. Тікаючи, окупанти підірвали всі мости через Дніпро, котельні, вишки звʼязку і телецентр.

Росіяни повністю знеструмили місто. Наразі звʼязок і українське радіо туди вже повернули. Українські в ійськові зачищають Херсон від окупантів і шукають колаборантів.

Громадянам радять не поспішати повертатися в деокуповані райони Херсонської області, бо там все ще є ризики для цивільного населення. Також жителям звільнених регіонів буде важко пережити зиму, тому, якщо є можливість, краще перезимувати у більш безпечних регіонах.

Раніше ми розповідали, як оформити надбавки до пенсії за неповнолітніх дітей. Також ми писали, кого не торкнулось збільшення пенсії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.