Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дешеві та потішні: які домашні улюбленці збережуть сімейний бюджет

Розповідаємо, яких домашніх улюбленців обрати, щоб витрачати не багато

Фото: Pinterest, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Існує багато видів тварин, які не потребують витрат для утримання

Фото: Pinterest, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Багато людей щорічно витрачають неймовірні суми на догляд за своїми домашніми улюбленцями. Догляд за тваринами дійсно потребує фінансових витрат, але їх можна значно зменшити, обдумавши вибір улюбленця.

Pro Гроші вирішили поділитися з вами, які пухнастики й не тільки вони збережуть ваш гаманець від зайвих витрат.

Мурахи

Доволі незвичайними, але досить економними в утриманні домашніми улюбленцями можуть стати мурахи. Вони не вимагають спеціальних кліток, а тераріум для утримання можна зробити в домашніх умовах. Здебільшого вони не потребують особливого догляду, а годувати їх можна звичайними продуктами або рослинами. Мурахи їстимуть все те, що і ви. Мурашині ферми можна придбати в Інтернеті, вони не є дорогими тому можна вкластися в 1 000 грн. Місячне утримання колонії коштуватиме близько 100 грн.

Венерина мухоловка

На перший погляд — незвичайний вибір домашнього улюбленця, але ця рослинка буде дуже цікавою для дітей. Венерина мухоловка невибаглива у догляді, серед основних потреб: дистильована чи демінералізована вода та спеціальний ґрунт для хижих рослин. Вартість упаковки вагою 1 кг — від 45 грн.

Акваріумні рибки

Рибки є одними з найбільш доступних домашніх улюбленців. Вони потребують лише акваріума, води, фільтраційної системи та їжі. Вартість риб та кормів для них є досить низькою. Крім того, рибки не вимагають ветеринарного догляду або іграшок, вони не потребують забагато уваги, що зменшує витрати. Утримання маленького акваріума з урахуванням витрат на електроенергію для фільтра й освітлення коштуватиме від 200 грн на міс.

Канарки

Маленькі пташки, такі як канарки, також можуть бути бюджетним вибором. Їх можна тримати у клітках зі зручними аксесуарами для годування. Птахи дещо вибагливіші у догляді, оскільки часто змінюють пір’я, однак майже не потребують грошових витрат. Вартість пташиного корму невелика, а ще їх можна підгодовувати наявними вдома овочами й фруктами. Ціна пакета пташиного корму вагою 500 г — від 60 до 200 грн.

Хом'яки

Хом'яки – маленькі, але чарівні домашні тварини, які вимагають дуже невеликої кількості їжі. Їх можна тримати у невеликій клітці з необхідними аксесуарами, такими як колесо для бігу, поїлка та гніздечко для сну. Вартість кормів і додаткових аксесуарів для хом'яків невисока. Утримання хом’яка коштуватиме не більше 500 грн на місяць.

Раніше ми писали, які квіти довго цвітуть і коштують копійки. Також ми писали, які вимоги потрібно виконати, щоб тримати тваринку в орендованому житлі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.