Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ці історії вразять кожного. Як діти допомагають ЗСУ під час війни

Дітям довелося швидко подорослішати після початку повномасштабної війни, але вони вірять у перемогу України та намагаються власними зусиллями її наблизити

Фото: УНІАН, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Історії дітей-волонтерів, які допомагають ЗСУ

Фото: УНІАН, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Після початку війни Росії проти України багато наших громадян розгорнули волонтерські штаби, де збирають одяг для людей, які приїхали з гарячих точок, їжу для військових, а в соцмережах збирають гроші на амуніцію. Серед волонтерів можна побачити навіть дітей, які прагнуть допомагати Збройним силам України та бажають найшвидшої перемоги.

Сайт Pro Гроші зібрав найдивовижніші історії дітей-волонтерів.

Таланти, вміння та фантазія

Історія про 10-річну Валерію, яка зібрала 21 тисячу гривень для фонду Сергія Притули, вразила кожного українця. Неможливо було дивитися без сліз на відео, як дівчинка передає гроші на потреби ЗСУ. 10-річна Валерія – чемпіонка світу з шашок. Щоб зібрати гроші, вона грала в шашки на вулиці з перехожими. Умова гри була простою: хто програє – може зробити добровільний внесок на допомогу армії.

Всього за два дні 6-річній Соломії вдалося зібрати майже 11 тисяч гривень для того, щоб купити бронежилет. Посеред міста дівчинка грала на флейті, а біля неї стояв малюнок на якому було вказано, на що вона збирає гроші. Соломія не збиралася зупинятися на одному бронежилеті, а заявила, що буде грати стільки, скільки це буде потрібно.

7-річна Варя віддала всі свої заощадження, аби придбати бронежилет для наших військових, однак тієї суми було недостатньо, тому вона відправилася продавати квіти на вулиці, щоб зібрати решту грошей. Всього за 5 годин дівчинці вдалося заробити необхідні 10 тисяч гривень.

Більше тисячі доларів на потреби ЗСУ вдалося зібрати 7-річній Софії за допомогою своїх малюнків. Дівчинка відобразила на них власну хроніку війни, наприклад, на одному малюнку вона зобразила гусей, які підбивали російській літак. Всі малюнки сім'я дівчинки продає через спільноту The Peace Dragon у США, а вилучені гроші одразу перераховують на криптовалютний гаманець ЗСУ.

Переможець останнього сезону конкурсу "Україна має талант" 14-річний співак Артем Фесько також допомагає українській армії. Хлопцю довелося переїхати з сім'єю в Польщу після початку повномасштабної війни, однак, навіть за кордоном Артем докладає зусиль, аби зібрати гроші на потреби ЗСУ. Хлопець виступає на різних благодійних концертах у підтримку України, на одному з яких учасникам вдалося зібрати майже мільйон доларів.

Щоб придбати портативний зарядний пристрій на сонячній батареї, 10-річний Остап витратив всі свої заощадження, гроші, які йому дарували на свята. Хлопець особисто передав пристрій нашим воїнам та сказав, що дуже вірить у перемогу України та хоче допомогти її наблизити.

Раніше ми розповідали, як стати волонтером під час війни. Також ми писали, чи можуть волонтера призвати на військову службу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.