Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без світла та зв'язку. Як киян сповіщатимуть про повітряну тривогу

Під час відключень електроенергії сирени у деяких районах міста не працюють

Колаж: Pro Гроші

Про повітряну тривогу сповіщатимуть рятувальники

Колаж: Pro Гроші

У знеструмлених районах Києва про повітряну тривогу сповіщатимуть за допомогою гучномовців патрульних та рятувальників.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

На територіях, де відсутнє електропостачання, оповіщення про сигнал повітряної тривоги здійснюватиметься за допомогою механічних сигналів. Зокрема, за допомогою гучномовців патрульних бригад Національної поліції України та головного управління ДСНС у Києві.

Жителів столиці просять звертати увагу на такі оповіщення, і в разі повідомлення про повітряну тривогу пройти в укриття.

Тих, хто має доступ до інтернету та в будинках, де забезпечене електропостачання, просять і надалі орієнтуватись на сигнали сирен та офіційні повідомлення міської влади.

Як ще можна дізнатися про повітряну тривогу

Київська влада закликає жителів міста слідкувати за повідомленнями про повітряну тривогу та відбій через:

Мер Тернополя Сергій Надал також раніше повідомляв, що через відсутність світла може не працювати система оповіщення про повітряну тривогу. Жителям міста радять орієнтуватися на сповіщення в вайбері та телеграмі, або через мобільний додаток. Також через гучномовці про відбій чи тривогу повідомлятимуть поліція і рятувальники.

Що відбувається в Києві після ракетного удару

Більша частина міста була знеструмлена. Зникло також водопостачання. Станом на ранок 24 листопада 70% жителів Києва залишаються без світла, в частині міста відновили подачу води.

Мер Віталій Кличко розповів, що енергетики та фахівці Київводоканалу працювали всю ніч, щоб відновити життєзабезпечення столиці.

"Вже повернули водопостачання на лівому березі міста. На правому ж плануємо відновити його в першій половині дня. 70% відсотків столиці поки залишається без електрики", – написав Кличко.

В КМДА також повідомили, що станом на 9:35, Київводоканал частково стабілізував електропостачання на одному з ключових об’єктів: вода починає подаватись споживачам на правому березі

На пониженому тиску поки що залишаються Святошинський, Солом’янський, частково Оболонський, Шевченківський та Подільський райони, житлові масиви "Пуща-Водиця", "Виноградар", "Нивки".

Раніше в Мінерего пояснили, що буде зі світлом 24 листопада. Також в Укрзалізниці назвали поїзди, які застрягли в дорозі через відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.