Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ашан вкотре потрапив у скандал: як компанія годуватиме країну-агресора

Журналісти з'ясували, як французький рітейлер продовжує підтримувати Росію

Фото: УНІАН, Arricano. Колаж: Pro Гроші

Ашан потрапив у скандал - підтримує росіян

Фото: УНІАН, Arricano. Колаж: Pro Гроші

Французький рітейлер Ашан вкотре потрапив у скандал – компанія хоче відкрити нову мережу супермаркетів у Росії. Таким чином вона підтверджує свою присутність у країні-агресорі.

Про це повідомляє видання Reuters.

У магазинах мережі продаватимуть майже виключно товари під власними торговими марками.

У компанії заявили, що новий магазин Мій Ашан пропонуватиме асортимент близько 900 найменувань, 90% із яких складатимуть продукти харчування під власними брендами Auchan.

Як Ашан підтримує агресора

Раніше ми вже писали про те, що російський Ашан від початку повномасштабного вторгнення постачав товари для військових РФ на окупованих територіях України. Однак в компанії стверджують, що це не так та запевняють, що вони поза політикою.

Постачання військовим позиціювалося як "гуманітарна допомога", і вона складалася із товарів зі складів Ашана, а також із товарів, які зібрали волонтери на території магазинів мережі у різних регіонах РФ.

Однак згідно з міжнародним правом, гуманітарною допомогою під час міжнародних конфліктів вважається лише допомога мирному населенню.

Також Ашан допомагав військкоматам набирати мобілізованих з-поміж своїх співробітників. Компанія збирала і передавала у військкомати дані про своїх працівників, а після оголошення мобілізації допомагала військкоматам виконувати норму. Прямо на робочому місці співробітникам вручали повістки та пропонували звільнитися.

Підтримка однієї зі сторін, що воює, може підвести Ашан під санкції й призвести до виходу компанії з РФ.

Компанія все заперечує

Російське керівництво Ашана від коментарів відмовилося. У пресслужбі французької марки заявили, що компанія перебуває "поза політикою і жодною підтримкою військовослужбовців не займається".

Продовжують працювати з агресором

Раніше ми вже писали, що компанія Bonduelle вийшла на український і російський ринки ще в 90-х роках. З 2004 року запустила виробництво у РФ. Компанія має там кілька овочепереробних заводів. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вони заявляли, що продовжать працювати на території ворога, попри його вторгнення в Україну.

До закінчення війни компанія вирішила розподіляти між країнами весь прибуток від продажу свого російського сегмента на користь майбутньої відбудови інфраструктури сільськогосподарських та харчових екосистем України.

5 січня НАЗК закликало запровадити санкції проти Bonduelle. Все через даний скандал з гуманітарною допомогою для армії РФ. У відомстві заявили, що компанію вже внесли до списку міжнародних спонсорів війни International War Sponsor.

Раніше ми розповідали про те, як Ашан допомагав Росії на окупованих територіях України. Також сайт Pro Гроші писав, як Італія змогла повністю відмовитися від російського газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.