Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як жартують над високим курсом долара в Україні – курйозні меми

Нестабільність курсу долара не засмучує українців, адже є привід створити масу смішних мемів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як реагують українці на курс долара

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З доларом в Україні творяться незрозумілі речі: він ніяк не може стабілізуватися і постійно змінює вектор спрямованості – то дорожчає, то дешевшає. Громадяни вже звикли до захмарної вартості американської валюти, бо активний ріст почався ще з 24 лютого, тобто після повномасштабного вторгнення Росії.

Відтоді минуло більш як 10 місяців, а курс досі коливається у межах 40-41 грн. Всю енергію та запал, які з’явилися через негативну реакцію на високу вартість, українці витратили на створення креативних і смішних мемів, які максимально точно передають емоції людей.

Сайт Pro Гроші зібрав найкращі зразки курйозів про високий курс долара в Україні.

Які жарти заполонили Інтернет

Найперше бажання, яке хочеться реалізувати після перегляду актуального валютного курсу – стерти собі пам'ять. Щоб зберегти ментальне здоров’я, українці рекомендують заплющувати очі, проходячи повз обмінники, а також користуватися подорожником, аби зір не підводив. Громадяни обирають цікаві сюжети, з якими з дитинства знайомі більшість українців, щоб на підсвідомому рівні донести до них весь емоційний спектр ситуації.

Часто творці мемів звертаються до популярного мистецтва, використовуючи кадри з фільмів. Міміка, жести та емоції на обличчі персонажів часто максимально наближені до реальної обстановки, яка б могла виникнути у житті. Наприклад, Пітер Паркер з трилогії "Людина-павук" своїм виразом ідеально демонструє реакцію людей на несподіване укріплення національної валюти.

Як же не згадати сумнозвісного президента України Віктора Януковича. Наскільки б його не хейтили у суспільстві, проте важко не погодитися, що за його каденції долар дійсно радував.

У 2023 році залишається тільки споглядати за американськими банкнотами, адже купити та відкласти кілька купюр "на чорний день" можуть далеко не всі українці.

А з іншого боку, може й добре, що обмінникам заборонили показувати курс на табло. Хоч не доведеться на вулиці щоразу хапатися за голову, споглядаючи на на кожному кроці високі показники.

Раніше сайт Pro Гроші писав про топ найсмішніших курйозів, пов’язаних з отриманням зарплати. Також ми повідомляли, як українці переживали 2022 рік у життєвих курйозах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.