Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Війна в Україні: як добровольці можуть отримати статус учасника бойових дій

Розповідаємо, чи можуть добровольці в Україні під час війни отримати статус УБД та що для цього потрібно

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Як добровольцям отримати статус УБД

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

В Україні подовжили воєнний стан до 19 лютого 2023 року, під час якого на військову службу можуть призвати чоловіків від 18 до 60 років. Деякі громадяни добровільно стали на захист нашої країни та мають право на отримання статусу учасника бойових дій.

Сайт Pro Гроші розповідає, як добровольці можуть отримати статус УБД та що для цього потрібно.

Що потрібно для отримання статусу УБД

Постановою Кабінету міністрів України від 21 жовтня 2022 р. №1193 внесено зміни до постанови від 20 серпня 2014 р. №413, якою затверджено порядок надання та позбавлення статусу учасника бойових дій. Це означає, що отримати статус учасника бойових дій зможуть всі, хто став на захист України.

До переліку осіб, які мають право на отримання статусу УБД, внесено добровольців Сил територіальної оборони, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, за умови виконання ними особисто або у складі військової частини (органу, підрозділу), установи, бойових (службових) завдань, проведення розвідувальних заходів. А також ті, які отримали поранення, контузії, каліцтва.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.