Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати українцям за кордоном: яку грошову допомогу надає Норвегія

Розповідаємо, на які виплати можуть розраховувати українці, які переїхали до Норвегії після початку повномасштабної війни

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Розмір виплат в Норвегії залежить від багатьох факторів

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Багато українців, які після 24 лютого 2022 року переїхали за кордон, отримують грошову допомогу в тій країні, де вони наразі мешкають. Зокрема розраховувати на виплати можуть й громадяни, які проживають в Норвегії, але при цьому розмір та умови надання такої допомоги залежать від обставин, в яких перебуває родина, а також від багатьох інших чинників.

Про це йдеться на сервісі TransferGo.

Грошова допомога від муніципалітетів

Після того, як українці отримали відповідний статус в Норвегії, їх відправляють в один з муніципалітетів, аби визначити місце для подальшого проживання. При цьому державний орган враховує стан здоров'я людини та наявність родичів або знайомих в межах країни.

Також біженці можуть подати заявку на отримання тимчасової матеріальної соціальної допомоги. Її призначають родинам, які не мають доходів на утримання членів сім'ї. Щодо розміру такої допомоги, то він вираховується індивідуально в залежності від конкретної ситуації, наявних доходів та витрат й інших критеріїв, а саме:

  • вік людини;
  • сімейний стан;
  • місце проживання родини;
  • стан здоров'я тих, хто претендує на виплати.

Виплати на дітей

Сім'ї, які виховують дітей до 18 років, можуть розраховувати на щомісячну грошову допомогу, але за умови, що дитина та один з її батьків проживають в Норвегії понад 12 місяців.

Тобто, після цього терміну родина може подати заявку на таку грошову допомогу та отримати виплати за той рік, що минув, а далі гроші нараховуватимуться щомісяця.

Наразі грошова допомога на дітей в Норвегії становить:

  • на дитину до 6 років – 1 766 норвезьких крон (6 474 грн);
  • на дитину старше 6 років – 1 310 норвезьких крон (4 802 грн).

Варто зазначити, що у разі, якщо дитину утримує лише один з батьків, то розмір грошової допомоги може зрости.

Які безплатні послуги можуть отримати українці в Польщі?

  • Безплатне навчання.
  • Медичні послуги.
  • Проїзд в громадському транспорті.
  • Вільний вхід до музеїв.

Детальніше про кожну послугу читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, яка країна краще підходить для еміграції. Також ми писали, яку роботу та зарплату пропонують українцям в різних країнах ЄС. Більше про життя українців за кордоном читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.