Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вигода очевидна: які метали найкраще здавати на брухт в Україні

Розповідаємо, завдяки якому мотлоху можна непогано заробити, продавши його на повторну переробку

Фото: Pexels

Вигідні кольорові метали

Фото: Pexels

Компанії приймають кольорові та чорні метали, аби розплавити їх і використовувати повторно у виробництві. Такий процес допомагає довкіллю, адже зменшує потребу у видобутку. Українці можуть допомогти навколишньому середовищу, продавши старий мотлох, і непогано заробити. Особливо якщо здадуть затребувані метали.

Сайт Pro Гроші розповідає, що найвигідніше здавати на брухт.

Три дорогі метали


Очевидно, що кольорові метали більше цінуються, ніж чорні. Та навіть серед них є ранжування за затребуваністю. Наприклад, алюміній дешевший за нікель, а латунь дорожча за нержавіючу сталь. Вартість залежить від різних факторів, навіть забрудненості виробу, який ви принесете на повторну переробку.

Найбільш вигідними з точки зору фінансів можна назвати такі кольорові метали:

  • нікель;
  • мідь;
  • латунь.

У них різні фізичні властивості, але попит стабільно високий, бо метали необхідні для виробництва різних приладів і конструкцій. Мідь простіше знайти в домашніх умовах, бо її використовують під час виготовлення побутової техніки, як от холодильників, телевізорів, мікрохвильових печей, кондиціонерів, мідних радіаторів і кулерів тощо.

Латунь цінять за еластичність, міцність, стійкість до корозії, завдяки чому метал ідеально підходить для зварювання. Так само нікель корисний завдяки пластичності, що дозволяє повторно його застосовувати у виробництві.

Скільки коштує брухт металів


Ціни залежать від обсягу брухту, засміченості, сезону, населеного пункту та інших факторів. Наприклад, мідь в середньому купують за 200-280 грн. Якщо київська компанія заплатить за кілограм металу 265 грн, то фірма у Дніпрі дасть лише 220 грн. Рекомендуємо заздалегідь телефонувати на підприємства чи дізнаватися актуальну вартість на офіційних сайтах.

Кілограм нікелю коштує в Україні від 150 грн, але існує чимало покупців, які готові віддати за брухт 250-300 грн. Це залежить від зовнішнього вигляду металу, наявності домішок. Наприклад, в Івано-Франківську опублікували оголошення про купівлю нікелю за 400 грн/кг.

Що стосується латуні, то вона коштує 150-170 грн за кілограм. Знайшовши вдома джерело цих кольорових металів, можна непогано заробити, водночас не шкодячи екології.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за що українці можуть отримати 100% компенсації. Також ми повідомляли про виплати на другу дитину у 2024 році та розповідали, як оформити грошову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.