Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вдавалися до хитрощів – деякі пенсіонери втратять надбавки до пенсій

У ПФУ повідомили, що деякі недобросовісні пенсіонери намагалися отримати додаткові кошти шляхом шахрайства

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Надбавку до пенсії заберуть у тих українців, які вдавалися до обману

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українські пенсіонери залишаться без надбавок до пенсій. Припинення надання додаткових коштів пов'язані з тим, що вони були незаслуженими.

Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.

Яка категорія пенсіонерів втратить додаткові виплати

В повідомлені Пенсійного фонду та Міністерства соціальної політики сказано, що додаткові кошти до основних пенсійних виплат, пов'язані з проживанням на території, що забруднена радіоактивним випромінюванням, будуть скасовані. Ці надбавки вважаються незаслуженими витратами з бюджету держави.

Раніше держава виділяла додаткові виплати в розмірі від 1 до 3 мінімальних заробітних плат для українців, які мешкали на територіях, забруднених радіоактивним випромінюванням внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Однак, згідно з новими правилами, ці додаткові виплати будуть припинені для тих пенсіонерів, які не працюють та проживають на забруднених територіях. Це рішення прийнято внаслідок того, що українці з інших областей почали купувати землю в цих місцевостях, а потім подавали заявки на отримання додаткових виплат.

Важливо зазначити, що нові правила не застосовуються до пенсіонерів-ліквідаторів та постраждалих через аварію на Чорнобильській атомній електростанції.

Хто з українців може розраховувати на підвищення пенсії

З 1 липня деяким категоріям пенсіонерів підвищили пенсію. На початку місяця було автоматично проведено індексацію виплат на 19,7%. Українці вже в липні отримають підвищені нарахування.

В Пенсійному фонді повідомили, що перерахунок виплат провели 19 419 українцям. Згідно з даними, середній розмір підвищення становить 1 020,71 грн.

Найбільшу суму підвищення виплат отримали пенсіонери, яким пенсії призначено відповідно до закону "Про державну службу".

Раніше ми повідомляли, хто з українців отримає надбавки до пенсії та кому можуть нарахувати відразу 10 виплат. Також ми писали, у якому віці призначають соціальну допомогу замість пенсії та які документи потрібно для цього подати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.