Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Європі хочуть ввести жорстку заборону на продаж товарів – хто потрапить під санкції

Віцепрезидент Єврокомісії охарактеризував спосіб виготовлення цих речей як "жорстоку форму сучасного рабства"

Фото:  Pexels. Колаж: Pro Гроші

З крамниць у країнах ЄС можуть зникнути низка товарів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Європа зробила крок до того, щоб відмовитися від товарів, які виготовлені з використанням примусової праці. З відповідною пропозицією Європейська комісія звернулася до Європейського Союзу.

Про це пише Politico.

Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, пояснюючи своє рішення, назвав примусову працю жорстокою формою сучасного рабства, яка загнала в пастку мільйони людей по всьому світу.

"Мета зрозуміла: зберегти ринок ЄС вільним від продуктів, виготовлених, видобутих або зібраних з використанням примусової праці", – пояснив Домбровскіс.

Він обстоює повну заборону на товари, пов’язані з примусовою працею. В тому числі і на ті, що виготовлені в межах Євросоюзу.

"Це важливо для ефективності заборони, а також для уникнення дискримінації наших країн-партнерів", – пояснював він.

Комісар Євросоюзу з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що єдиний ринок ЄС "є величезною перевагою для запобігання обігу в Європі товарів, виготовлених з використанням примусової праці".

Тепер ініціативу Європейської комісії має розглянути Рада ЄС. Європарламент уже ухвалив відповідну резолюцію. Потім обидві інституції та Комісія повинні будуть розробити остаточний документ для заборони примусової праці.

Кого стосується заборона

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявляла про намір ввести заборону на товари, зроблені з використанням забороненої праці, ще у 2021 році. Після цієї заяви Брюссель почав роботу над тим, щоб заборона не порушувала правила міжнародної торгівлі.

В ЄС вважають, що ініціатива, насамперед, спрямована проти Китаю. Саме цю країну звинувачують у створенні "таборів перевиховання" в Сіньцзян-Уйгурському автономному регіоні, населеному мусульманами-уйгурами. Є підозри, що там виробляється різноманітна продукція з використанням примусової праці. Такі товари – від текстилю до електроніки – потім потрапляють на полиці магазинів в усьому світі.

Раніше ми писали про те, що Європейський Союз введе Україну у зону свого безкоштовного роумінгу. Також сайт Pro Гроші розповідав, в яких країнаї Європи є пільги на проїзд для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.