Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні створили мапу вибухонебезпечних територій – де небезпечно ходити

Інтерактивна мапа дозволяє впевнитися у безпечності доріг, якими пересуваються українці

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні заміновано майже 30% території

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні з’явилася інтерактивна мапа територій, які потенційно можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

На цій мапі відображаються місця, на яких вже виявлені або ймовірно є вибухонебезпечні предмети. Також на мапі позначений ступінь загрози від них згідно з наявною у ДСНС інформації. Похибка локалізації становить до 30 м.

Рятувальники рекомендують використовувати інформацію з інтерактивної мапи при відвідуванні місць, на яких велись бойові дії.

Мапу можна знайти на сайті, а також звантажити на мобільний телефон – як на Android, так і на Apple.

Нагадаємо, що за даними ДСНС, станом на середину листопада було заміновано близько 30% території України. За масштабами це як дві території Австрії.

"Мінний терор — це та форма російського терору, якій доведеться протидіяти роками. Терористи свідомо намагаються залишити після себе якнайбільше смертельних пасток. Закопаних "фугасів", розтяжок, замінованих будівель, машин та інфраструктури", — повідомляв раніше президент України Володимир Зеленський.

За словами президента, йдеться про понад 170 тисяч квадратних кілометрів небезпечної території. Він додав, що все це буде серед пунктів обвинувачення проти Росії за агресію – саме мінний терор.

Про що думає працівник ДСНС, виходячи на роботу

Раніше сайт Pro Гроші розповів історію одного з рятувальників служби.

32-річний Богдан (ім’я героя змінено за його проханням) на службі вже майже п’ять років. Він зізнається, що в перші дні роботи нічого не боявся. Бо ще нічого не бачив.

Але все змінилося на одній із перших пожеж.

Я стояв біля будинку, що горів, і в якийсь момент пролунав потужний вибух. Я різко впав на землю, а коли підвівся, то зрозумів, що вибухнув газовий балон, – розповів рятувальник.

Він визнав, що відтоді й до сьогодні це його найбільший страх – гасити пожежу в будинку, власники якого не попередять, що в приміщенні може залишатися балон (газовий чи навіть вуглекислий). Бо такий вибух може мати трагічні наслідки.

Більше про людей, страхи та війну читайте в нашому інтерв'ю з Богданом.

Раніше сайт Pro Гроші писав про нові правила військового обліку. Також ми розповідали, чому іранські "Шахеди" такі ж небезпечні, як і ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.