Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям дозволили відправляти поштою заборонені раніше речі – що саме

Розповідаємо, що тепер українці зможуть відправляти поштою

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці зможуть відправляти по пошті речі, які раніше було заборонено

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Раніше поштові відділення відмовлялися пересилати особисті документи людини, щоб не брати на себе відповідальність, однак тепер українці зможуть пересилати поштою паспорти та інші особисті документи.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відповідні зміни внесено до "Правил надання послуг поштового зв’язку". Відтепер дозволено пересилання в міжнародних реєстрованих поштових відправленнях паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

"Також у період дії воєнного стану або на період, що закінчується в останнє число місяця, у якому завершується дія карантину, встановленого на території України КМУ, паспортів громадянина України, посвідчення особи на повернення в Україну", – йдеться у повідомленні.

Нова пошта запустить власні авіарейси

Авіакомпанія Supernova Airlines, яка входить до групи компаній "Нова пошта", отримала сертифікат експлуатанта і планує здійснити перший рейс з вантажами клієнтів вже навесні 2023 року. Наразі авіакомпанія активно займається розбудовою власного флоту повітряних суден. Вона вже має два АН-26, які взяла на правах лізингу.

Supernova Airlines буде здійснювати рейси з українських міжнародних аеропортів "Бориспіль" та "Львів" після закінчення війни, а поки українське небо закрите для польотів – авіаційні перевезення будуть здійснюватися з найближчих до України європейських аеропортів.

У компанії зазначили, що вони — перший український перевізник, який зміг виконати усі вимоги та отримав Сертифікат Експлуатанта в умовах війни.

Тарифи Нової пошти у січні 2023 року

У зв'язку з подорожчанням палива та зростанням інших витрат з 1 січня на Новій пошті почали діяти нові тарифи за доставлення посилок. Вартість доставлення у відділення та поштомати будуть розраховуватися однаково. При цьому тариф на доставлення документів у фірмовому картонному конверті становитиме 55 грн.

Тепер відправлення в межах міста коштує:

  • до 2 кг — 50 грн (замість 40 грн);
  • до 10 кг — 80 грн (замість 60 грн);
  • до 30 кг — 120 грн (замість 80 грн).

Відправлення посилок по Україні коштує:

  • до 2 кг — 70 грн (замість 60 грн);
  • до 10 кг — 100 грн (замість 80 грн);
  • до 30 кг — 140 грн (замість 120 грн).

Водночас змінилася вартість за доставлення і забір товару кур’єром:

  • для відправлень до 30 кг +35 грн до тарифу;
  • за кожні 100 кг для відправлень понад 30 кг +100 грн до тарифу.

Раніше ми розповідали, як українці реагують на тарифи Нової пошти в інтернеті. Також ми писали, що Нова пошта обмежила видачу посилок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.