Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці можуть швидко розбагатіти – де та за скільки можна продати золото

Українці можуть здавати в ломбард різне золото, але чим вище проба виробу, тим більша його вартість

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ціни на золото в українських ломбардах

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Золото завжди було одним із найдорожчих дорогоцінних металів, що має довгу історію використання. Воно широко застосовувалося у різних сферах — від промисловості до культури та релігії. Однак, час від часу у нас можуть з'являтися непотрібні або пошкоджені золоті прикраси або інші вироби, які вже не використовуються. В таких випадках варто розглянути можливість їх здати в ломбард, де ви зможете отримати гроші за ці золоті вироби.

Куди вигідніше здавати золото та скільки коштує 1 г дорогоцінного металу, розповідає сайт Pro Гроші.

Де можна вигідно здати золото

Якщо ви плануєте здати золоті вироби на перероблення, в Україні ломбарди є одними з основних місць, де це можна зробити. Вони спеціалізуються на прийомі золотих виробів у обмін на грошову винагороду.

Проте, варто враховувати, що ломбарди часто пропонують найнижчі ціни за золото і не оцінюють камені, які містяться у виробі. Тому слід самостійно витягти камені або ж віддати весь виріб за ціною лише металу.

Якщо ви маєте золоті вироби з колекційною або історичною цінністю, ви також можете розглянути можливість продажу їх колекціонерам або антикварам. Це особливо стосується:

  • годинників;
  • монет;
  • прикрас з цікавою історією.

Вироби, виготовлені в СРСР, також є популярними серед колекціонерів через їхню самостійну цінність та високу якість золотого сплаву.

Продаж золотих виробів колекціонерам і антикварам дає можливість отримати вигіднішу ціну, яка враховує як вартість металу, так і самого виробу, а також його художню та історичну цінність. Ціна буде визначатися й обговорюватися на основі унікальних характеристик та цінності кожного конкретного предмета.

Як правильно здавати золото у ломбард

Щоб здати золоті вироби, українцю потрібно мати з собою документ, що посвідчує особу. Це необхідно незалежно від того, до якого закладу зі скупки золота він звернувся.

Це вимагається для запобігання здачі крадених предметів. Також золотий лом можуть здати тільки повнолітні особи, і в деяких закладах по скупці золота вікові обмеження можуть бути підвищені до 21 року.

При оформленні угоди клієнту необхідно видати копію документа, що підтверджує законність купівлі-продажу лому золота. Якщо ви плануєте викупити ваші золоті вироби назад, можна укласти угоду про отримання позики.

У цьому випадку вам зобов'язані видати документи, в яких вказується сума, розмір процентної ставки та строк, протягом якого ви повинні повернути борг з відсотками. Також клієнту мають видати квитанцію, яка дозволить йому викупити свої предмети.

Щодо самого золотого виробу, особливих вимог до нього немає. Проте рекомендується ретельно очистити його від бруду для отримання максимально точної ваги.

Які ціни на золото в Україні

Ломбарди, які розташовані на території України, приймають золото по відносно однаковій вартості. На 11 липня НБУ встановив такі ціни на цей дорогоцінний метал у брухті:

  • 333 проба: 735,82 грн/г.
  • 375 проба: 828,63 грн/г.
  • 500 проба: 1 104,84 грн/г.
  • 583 проба: 1 288,24 грн/г.
  • 585 проба: 1 292,66 грн/г.
  • 750 проба: 1 657,25 грн/г.
  • 900 проба: 1 988,70 грн/г.
  • 916 проба: 2 024,06 грн/г.
  • 925 проба: 2 116,86 грн/г.
  • 999 проба: 2 207,46 грн/г.
  • 999,9 проба: 2 209,45 грн/г.

Варто зазначити, що в ломбардах можуть пропонувати інші ціні. Наразі середня вартість на золото коливається від 1 350 грн/г до 2 400 грн за грам.

Раніше ми повідомляли, скільки в Україні коштує 1 грам металу. Також ми писали, який металобрухт можуть дорого здати українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.