Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Спонсорувати Росію більше не зможуть: як в Україні покарали колаборантів та зрадників

Зазначається, що Держфінмоніторинг передав до правоохоронних органів матеріали на 484 колаборантів та зрадників

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні заблокували тисячі рахунків колаборантів

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні триває повномасштабна війна. Наразі українці роблять все можливе заради перемоги над Росією. Але, на жаль, не всі українці підтримують у цій війні Україну. Зазначається, що станом на 10 листопада в Україні розслідували 343 справи за підозрою у державній зраді в економічному розрізі.

Про це повідомляє Державна Служба фінансового моніторингу України.

Згідно з інформацією, було заблоковано 2 494 рахунки колаборантів та інших осіб.

Крім того, правоохоронцям було надіслано 1 765 матеріалів щодо економічних злочинів. А до 147 іноземних фінансових розвідок відправлено 1 885 запитів щодо спільних розслідувань.

Заблоковані кошти

У структурі розповіли, що було проаналізовано 2,131 млн повідомлень про фінансові операції. Зокрема, близько 1 млн щодо переказу грошей за кордон.

Також було заблоковано фінансові операції на загальну вартість 11,7 млрд грн:

  • у гривні – на 7,461 млрд;
  • у євро – на 50,98 млн;
  • у доларах – на 50,5 млн;
  • у рублях – на 7,18 млн;
  • у цінних паперах – на 427,35 млн грн.

Крім того, було накладено арешт на корпоративні права на загальну суму, що перевищує 12,3 млрд грн. А правоохоронцям та розвідувальним органам було передано інформацію про підозрілі фінансові операції на загальну суму, що перевищує 145,7 млрд грн.

Санкції проти Росії

Зазначається. що водночас було зупинено членство Росії у FATF (Міжнародній групі щодо протидії відмиванню брудних грошей). Дії Росії визнані такими, що:

  • суперечать принципам FATF;
  • грубо порушують стандарти групи.

Крім цього, Росію виключили з Комітету експертів Ради Європи щодо взаємної оцінки заходу протидії відмиванню коштів та фінансуванню терористів. А також:

  • членство підрозділу фінансової розвідки Росії в Егмонтській групі (що об'єднує фінансові розвідки різних країн світу) призупинено;
  • Росію позбавили статусу спостерігача в Азіатсько-Тихоокеанській групі боротьби з відмивання коштів;
  • Росію позбавили права голосу з окремих питань, а також виконувати функції доповідача, координатора, керівника делегації тощо. CETS 198 (Конвенція про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, отриманих злочинним шляхом, та про фінансування тероризму).

Кого можна вважати колаборантами

Ми вже писали раніше, що колаборантами є громадяни, які під час повномасштабної війни свідомо та добровільно співпрацюють із Росією.

Колаборантами вважаються українці, які беруть участь у бойових діях на боці Росії, свідомо здають ворогові важливі локації або місцевих підприємців та активістів, підривають довіру до представників місцевої влади, активно допомагають окупантам, проводять так звані "вибори" та псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях, публічно заперечують агресію Росії проти України та закликають до повалення незалежності нашої держави.

Раніше ми вже розповідали, що російська армія може змінити тактику ведення бойових дій взимку. Також ми пояснювали, чому Росія почала частіше бити балістикою по території України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.