Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Родини загиблих військових можуть отримати пільги: яку допомогу надає держава

Розповідаємо, які державну допомогу можуть отримати вдови військовослужбовців в Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вдовам військових можуть призначити пільги на комунальні послуги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські військові забезпечуються різноманітними пільгами, виплатами та надбавками коштом держави. Втім Україна піклується не лише про самих військовослужбовців, але і про їх родини. В разі смерті військового його вдова має право на низку державних пільг.

Про те, які пільги може отримати вдова військового, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Вдова ветерана отримує право на низку пільг, в тому числі на 50% знижку оплати комунальних послуг, плати за житло та паливо. Пільга надається незалежно від форми власності та виду житла, а також без урахування середньомісячного доходу.

До переліку послуг, на які надається така знижка, входять:

  • оплата абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об’єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив, і витрат на комунальні послуги в такому будинку;
  • постачання та розподілу природного газу, електричної та теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  • придбання твердого палива та скрапленого газу (за наявності у житловому приміщенні пічного опалення);
  • управління багатоквартирним будинком.

На яку житлову площу надається знижка

Під час розрахунків плати за користування житлом та опалення площа, на яку надається знижка, складається:

  • 10,5 кв. м на сім’ю;
  • 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає в житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку.

Якщо родина загиблого військового складається лише з непрацездатних осіб, норми площі, на яку надається 50% знижка вдвічі більші, а саме 42 кв. м на кожну особу, яка має право на знижку, та 21 кв. м на сім’ю. Питання про призначення пільги вдовам військових врегульовано Законом "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист".

Раніше ми писали, яку систему бойових нагород затвердив Валерій Залужний 23 грудня 2021 року, а також що робити, якщо не отримали "бойові".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.