Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ООН поновила виплату 2200 гривень – хто може отримати та як подати заявку

З'ясовували, хто з громадян може претендувати на чергову грошову допомогу від ООН

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як отримати допомогу від ООН

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні поновили виплату допомоги в розмірі 2 200 гривень протягом трьох місяців.

Про це повідомляє видання На пенсії.

У яких областях діє програма

Сумська, Чернігівська, Львівська, Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Харківська, Одеська, Миколаївська, Хмельницька, Вінницька, Житомирська, Київська, Херсонська (перелік областей може доповнюватись).

Хто може претендувати на допомогу від ООН

На отримання грошей можуть претендувати родини, які не отримували раніше допомогу від міжнародних організацій, мають дохід менше ніж 5 400 грн на одну особу, а також належать до таких категорій та критеріїв уразливості:

  • переселенці, що перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • особи, які не виїжджали після 24 лютого, але постраждали від військових дій у Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській, Сумській областях;
  • люди, які через військові дії були змушені залишити свої будинки, і повернулися до постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону).

До того УВКБ ООН також встановило обов’язкові критерії вразливості для всіх трьох вищезгаданих категорій, які дають змогу подати заявку на допомогу.

Це повинна бути:

  • сім’я, яка має лише одного з батьків з дітьми молодше 18 років або з літніми людьми (55 років і старше);
  • сім’я, яку очолює одна одинока/кілька самотніх людей похилого віку (55 років і старше) або похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми віком до 18 років;
  • сім’я з однією або декількома особами з особливими потребами;
  • прийомна сім’я, яка займається дітьми без супроводу, та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Якщо ваша сім’я відповідає усім вимогам, ви повинні підтвердити це документально.

Як отримати допомогу: де подавати заявку

Для отримання виплат необхідно звернутись до пунктів реєстрації благодійного фонду "Право на захист", який є партнером УВКБ ООН

Для подання заяви необхідно звернутися до пунктів реєстрації у Львові, Полтаві, Кременчуці, Черкасах, Кропивницькому, Дніпрі, Запоріжжі, Чернігові, Кривому Розі, Харкові, Одесі, Миколаєві і т.д.

Адреси та графік роботи пунктів реєстрації можна переглянути за посиланням. Отримати консультацію можна, скориставшись Telegram-каналом організації або за номером 0800307711.

Допомога українцям в Польщі

Раніше сайт Pro Гроші писав про те, що громадяни України, які прибули до Польщі після 24 лютого, тікаючи від повномасштабної війни, мають право отримати допомогу від місцевого Червоного Хреста – а саме ваучер на 500 злотих (це понад 4 тисячі гривень за актуальним на сьогодні курсом).

Хто може розраховувати на допомогу:

  • особи, які мають свідоцтво про непрацездатність;
  • жінки віком від 60 років, а також чоловіки – від 65 років;
  • вагітні жінки (за наявності відповідної довідки);
  • особи, які виховують дитину віком до 12 місяців;
  • особи, які самостійно доглядають трьох чи більше дітей.

"Отримати ваучер можна у найближчому відділенні Червоного Хреста. За умови, якщо претенденти раніше не отримували фінансову допомогу чи допомогу від ООН чи інших неурядових організацій", – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали про те, як отримати фінансову допомогу громадянам України, які наразі перебувають в Австрії. Також розповідали, хто може претендувати на допомогу від Червоного Хреста в Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.