Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові виплати від ООН: хто має право на допомогу

Міжнародні організації не стоять осторонь проблем українців і надають фінансову допомогу тим, хто цього найбільше потребує

Фото: Pexels

Як отримати допомогу від ООН

Фото: Pexels

Через військові дії, міжнародні організації продовжують надавати підтримку тим українцям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Однією з таких ініціатив є фінансова допомога від УВКБ ООН, яка спрямована на підтримку вразливих категорій громадян, зокрема внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про те, хто може отримати додаткові виплати від УВКБ ООН пояснили в Telegram-каналі "Допомога ВПО від УВКБ ООН в м. Запоріжжя".

Українці мають можливість зареєструватися для участі в програмі фінансової підтримки від УВКБ ООН, спрямованої на допомогу вразливим групам населення. Однак вона доступна виключно в місті Запоріжжя.

Хто має право на виплати

Фінансова допомога буде надана найвразливішим категоріям внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та місцевим жителям.

"Відкрита гугл-форма для запису у чергу на реєстрацію на участь в грошовій програмі УВКБ ООН в м. Запоріжжя", — йдеться у повідомленні організації.

Щоб підтримка дійшла до тих, хто найбільше її потребує, УВКБ ООН в Україні встановило критерії відповідності, які спрямовані на задоволення першочергових потреб найуразливіших груп населення.

Що потрібно для призначення виплат

Отримувачам потрібно бути ВПО або громадянином, який повернувся на своє постійне місце проживання після тимчасової евакуації в інші регіони чи за кордон через бойові дії. Також слід відповідати одному або кільком з наступних критеріїв:

  • родина має одного чи більше членів з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання);
  • у родині є один із батьків (мати чи батько) з однією, чи більше дітьми до 18 років або літніми особами віком від 55 років і більше;
  • родина складається з однієї або кількох самотніх осіб похилого віку (від 55 років) або літньої людини з однією чи кількома дітьми до 18 років;
  • прийомні родини, які виховують дітей, розлучених із батьками, або дітей без супроводу (за наявності документів, що підтверджують це).

Ще одна важлива умова — родина не повинна була раніше отримувати допомогу від міжнародних організацій, а щомісячний дохід на одного члена сім'ї не повинен перевищувати 5,4 тисячі гривень.

Раніше ми писали, для кого зростуть виплати по безробіттю в жовтні, а також яка країна ЄС розглядає скорочення розміру допомоги для українських біженців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.