Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не допоможуть навіть мільйонні статки: чи можливо купити сумку Birkin без "листа очікування"

Багатії часто купують брендові речі, аби підкреслити свій статус, але не всі товари є доступними навіть з мільйонами доларів за плечима

Фото: Hermes, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

"Полювання" за сумкою Birkin можу затягнутися на місяці

Фото: Hermes, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Люди, чиї статки обчислюються мільйонами доларів, завжди хочуть купувати брендові речі, які дуже важко дістати, для них це нібито виклик, аби показати свою статусність. Одним з таких "недоступних" товарів є жіноча сумка Birkin модного французького дому Hermes, вартість якої становить понад 10 000 євро (406 006 гривень).

Як придбати бажану всіма сумку та не потрапити до "листа очікування" розповіла стиліст та блогерка Анна, яка проживає в Монако, у своєму інтерв'ю виданню "Фокус".

Купити сумку Birkin – завдання із зірочкою


Насправді придбати цю сумку завжди було важко, а після смерті акторки Джейн Біркін, на честь якої вона й була названа, отримати заповітну сумку стало ще складніше. Адже після цього товар став коштувати в кілька разів дорожче.

Уявіть, наскільки ця сумка популярна серед багатіїв, що навіть вийшов такий собі "посібник" для тих, хто хоче купити даний товар та не потрапити до листа очікування. Візажист Майк Тонелло випустив у 2023 році біографічну книгу, де детально розповів про те, як можна "обвести бренд навколо пальця" та стати довгоочікуваним власником сумки Birkin.

Купити сумку Birkin не так вже й просто
Купити сумку Birkin не так вже й просто
Фото: офіційний сайт Hermes

У "полюванні" за цим товаром є головна мета – заробіток на перепродажі. Так, якщо все ж таки людині вдасться купити унікальну сумку Birkin, наприклад, за ті ж 10 000 євро (406 006 гривень), то є шанс перепродати її у 100 разів дорожче. Мільйонери не зважатимуть на цінник, адже сумку не доведеться чекати місяцями.

"Купити одну з сумок Hermes – завдання дуже складне. Клієнти, які придбали сумку "законним шляхом", не можуть розраховувати на купівлю наступної сумки в короткі терміни. У модного дому є правило: не продавати одним і тим же клієнтам кілька сумок поспіль", – розповідає Анна.

Якщо консультанту не сподобається діалог з покупцем, сумку можуть не продати


В модних домах важливо вміти правильно розмовляти з консультантами, адже, якщо їм не сподобається діалог з покупцем – про сумку можна забути. На платформі YouTube навіть створюють канали, де досвідчені власники бренду розповідають, як вибудовувати стратегію спілкування з консультантом, що потрібно говорити, як себе поводити, та як здатися консультанту "тим самим" клієнтом.

Немає гарантій, що покупець стане власником бажаного товару
Немає гарантій, що покупець стане власником бажаного товару
Фото: офіційний сайт Hermes

"Коли покупець заходить до магазину, головне завдання – вирахувати та привернути увагу найлояльнішого консультанта. Йому потрібно справити враження й, в буквальному сенсі, зачарувати продавця так, щоб він продав хоч щось", – каже стиліст.

Щоб стати власником сумки, потрібно витратити чимало грошей


Схема – прийшов, обрав, купив у такому випадку не працює. Покупцю потрібно довести, що він має достатньо грошей на купівлю сумки відомого бренду, тому консультанти здійснюють певні маніпуляції продаючи спочатку якісь дрібні речі, наприклад, хустинки, капці, гаманці тощо.

Але навіть тоді у покупця немає гарантії, що йому все ж таки продадуть заповітну сумку й тоді він вийде з магазина з купою непотрібних речей, а магазин залишиться з затребуваним товаром та прибутком.

Якщо люди хочуть сумку Birkin, їм потрібно "стояти в черзі"


Процес купівлі бажаної сумки може затягнутися на місяці, продавці вже знають портрет свого "ідеального" клієнта та розробляють кілька сценаріїв розвитку подій, кінцевий результат яких всюди однаковий – "лист очікування".

Що ж таке цей "лист очікування"? Це свого роду черга, яку потрібно відстояти, аби піти додому з тим товаром, за яким, власне, покупці прийшли до магазину. Але не все так просто, клієнтам Hermes ще потрібно довести, що вони гідні перебувати в цьому "листі очікування", інакше можна забути про купівлю сумки в домі моди.

За цим товаром люди "полюють" місяцями
За цим товаром люди "полюють" місяцями
Фото: офіційний сайт Hermes

"Навіть якщо покупець прийшов до магазину ніг до голови одягнений в Hermes, з офіційною історією покупок, то навіть у такому разі немає гарантій, що йому по факту щось продадуть. Зазвичай їм кажуть, що сумок немає, а виставлені на дисплеях — це тільки експозиція або вже проданий товар", – пояснила Анна.

Тож, якщо люди зацікавлені самим процесом таких "змагань", то вони можуть чекати місяцями для того, аби потрапити на так звану "співбесіду" до консультанта.

Раніше ми розповідали, що бренд JW Anderson створив нові клатч й капці у вигляді жабеня. Також ми писали, що бренд Hermes випустив ексклюзивний пластир за 5 000 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.