Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Газова корупція: чому Нафтогаз скасував 45 млн гривень премій трьом облгазам

Колишні керівники збиткових облгазів, які нещодавно перейшли до групи Нафтогазу, намагалися отримати мільйонні премії

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Колишні керівники трьох облгазів хотіли отримати мільйони гривень премії

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З 15 серпня 2023 року до газопостачальної компанії "Нафтогаз" перейшли три облгази, якими раніше володів олігарх Дмитро Фірташ, а саме АТ "Миколаївгаз", АТ "Івано-Франківськгаз" та АТ "Хмельницькгаз". Нафтогаз одразу ж змінив керівництво облгазів та скасував 44,7 млн гривень преміальних виплат для членів правління.

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Після перевірки фінансової звітності трьох облгазів стало відомо, що звільнені голови та члени правління компаній нарахували собі у травні 2023 року величезні премії, які сумарно склали майже 44,7 млн гривень, хоча всі три облгази задекларували збитковість.

Окрім того, колишні компанії Фірташа мають дебіторську заборгованість, підозрюються в ухилянні від сплати податків та фігурують у кримінальних провадженнях. Тому у Нафтогазі вважають такі преміювання безпідставними, а спроба їх отримати лише свідчить про службові зловживання звільнених керівників.

Як Нафтогаз спростив передачу показань лічильників?

Деякі споживачі можуть передавати показання газового лічильника за допомогою звичайних SMS-повідомлень. Для цього спочатку потрібно вказати номер особистого розрахункового рахунку, який складається з 9 цифр, потім поставити пробіл та вказати показання газового лічильника, які складаються з 5 цифр та відправити на номер 4647.

Проте, така послуга наразі доступна не всім українцям, нею можуть скористатися споживачі, яких обслуговують компанії:

  • АТ "Криворіжгаз";
  • АТ "Харківгаз";
  • АТ "Харківміськгаз";
  • Дніпровська та Кропивницька філії мережі.

Чому українці незадоволені приєднанням інших облгазів до Нафтогазу?

Нафтогаз пояснює перехід облгазів до своєї групи, як перший крок в забезпеченні в областях сталого та ефективного функціонування кожного метра газорозподільної системи. Проте, споживачі не дуже задоволені такою інтеграцією.

За словами клієнтів газопостачальної компанії, чим більше стає абонентів, тим більше з'являється проблем, адже працівники можуть навіть не відповісти на скаргу. В компанії не залишили масове обурення споживачів без уваги та зазначили, що зроблять все можливе, аби комунікація з клієнтами стала зрозумілішою та прозорішою.

Раніше ми розповідали, що зміниться для споживачів через перехід облгазів до групи Нафтогазу. Також ми писали, як Нафтогаз розраховуватиметься з боргами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.