Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дрова під забороною: у Кабміні ухвалили важливе для українців рішення

Через загрозу значного руйнування енергосектору під час війни з Росією, Україна повністю припиняє експорт дров

Фото: Уніан. Колаж: Pro.Гроші

Україна заборонила експорт дров

Фото: Уніан. Колаж: Pro.Гроші

Український уряд заборонив експорт паливної деревини. Відтепер, через критичну важливість цього палива у зв'язку із обстрілами Росією критичної інфраструктури України, дрова накопичуватимуть усередині країни.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, відповідне рішення було ухвалене Кабміном під час засідання у п'ятницю, 25 листопада. Він пояснив, наразі не доцільним продавати деревину іншим країнам, адже енергосистема України перебуває під серйозною загрозою ракетних ударів з боку Росії. Тому дрова тепер мають ще більше стратегічне значення для багатьох українців.

"Уряд вирішив заборонити експорт паливної деревини. Це сприятиме накопиченню її в Україні. Адже у багатьох громадах, особливо прифронтових, деревина зараз основний ресурс для опалення. Атаки Росії на енергосистему лише посилюють його стратегічне значення", – сказав Денис Шмигаль.

Як опалювати будинок без світла і газу?

У нагоді можуть стати газові туристичні пічки. До них можна придбати газові балончики різної місткості. На таких пічках можна легко приготувати їжу або скип’ятити воду. Також існують газові печі на одну конфорку та газові переносні балони на 5 чи 7 літрів. Такої печі має вистачити для обігріву невеличкої кімнати.

Крім того, опалювати кімнату можна за допомогою окопної свічки. Вона горить до 8 та, навіть, 12 годин.Така свічка освітить та обігріє невелике приміщення. Її можна виготовити в домашніх умовах у металевих баночках з-під консервів. Властивості такої свічки:

  • При горінні не виділяє запаху, диму.
  • Регулюється потужність полум'я за допомогою ґнота.
  • Можна використовувати багаторазово.
  • Дуже вигідно використовувати, коли потрібно тепло, але немає можливості або небезпечно розпалити багаття.
  • Виділяє тепло в невеликій ареолі, саме там, де це потрібно

Раніше ми розповідали, які дрова найкраще підходять для обігріву будинку та як правильно обрати деревину. Також ми розповідали, чим опалювати будинок, якщо зник газ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.