Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям виплачуватимуть від 7 до 23 тисяч гривень: кого торкнеться

Розповідаємо, хто з українців може розраховувати на соціальну допомогу

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці зможуть отримати соціальну допомогу

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці, які стали прийомними батьками, а також батьками-вихователями у дитячих будинках сімейного типу, можуть отримати соціальну допомогу.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

Скільки можна отримати

Грошову допомогу можуть отримати мешканці столиці та ВПО, які тимчасово проживають у Києві. Такі виплати були запроваджені для того, щоб діти-сироти виховувались у повноцінних сім'ях.

Розмір допомоги становить від 7 000 до 23 000 тисяч гривень:

  • 7 000 гривень – можуть отримувати прийомні батьки, які виховують від 1 до 2 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • 18 000 гривень – виплачуються батькам-вихователям та прийомним батькам, які виховують від 3 до 6 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • 23 000 гривень – отримають батьки-вихователі, які виховують 7 та більше дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Хто з українців зможе щомісяця отримувати 20 тисяч гривень

Грошове забезпечення отримуватимуть люди, яким присвоєно звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка", а також лицарі ордена "Богдана Хмельницького" та кавалери ордена "За мужність". Якщо особа померла чи її нагородили посмертно, кошти призначать сім’ї. Зауважимо, що при зміні мінімальної заробітної плати ці виплати будуть перераховувати.

Героям України з орденом "Золота Зірка" (вручають особі за здійснений видатний геройський вчинок) призначають щомісячну виплату грошової допомоги в розмірі трьох мінімальних заробітних плат (станом на 1 січня 2023 року) – 20 100 грн.

Особам, яким вручено орден "Богдана Хмельницького" (отримують за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України) призначають виплату у розмірі двох мінімальних зарплат – 13 400 грн.

Власникам ордена "За мужність" трьох ступенів (нагороджують за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високий професіоналізм) призначають виплату в розмірі однієї мінімальної заробітної плати – 6 700 грн.

Раніше ми розповідали, що буде з грошовою допомогою з безробіття в Україні. Також ми писали, що буде з виплатами при народженні дитини у 2023 році. Більше про інші соціальні виплати читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.