Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким пенсіонерам в Україні можуть "заморозити" виплати – як цьому запобігти

Українські пенсіонери можуть доволі швидко відновити щомісячні виплати та повернути недоотримані кошти

Фото: Pixabay, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Існує кілька причин, чому пенсіонерам можуть припинити виплачувати пенсії

Фото: Pixabay, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі пенсіонери можуть стикнутися з такою проблемою як припинення виплат на картку. Це може статися з певних причин. Зазвичай це відбувається через невикористання банківського рахунку більш ніж пів року. Щоб уникнути такої ситуації, пенсіонерам рекомендується хоча б раз у зазначений період здійснювати транзакції за допомогою своєї пенсійної картки.

Про те, чому можуть припинити виплату пенсій та як це виправити, розповіли на порталі "На пенсії".

Чому можуть припинити виплачувати пенсію на картку

Причини припинення виплат пенсій на картку можуть бути різними. До основних належать:

  • у разі смерті одержувача пенсії виплата припиняється, але можуть бути передбачені страхові виплати або допомога для сім'ї або спадкоємців;
  • надання неправдивих відомостей до ПФУ, таких як стаж роботи або зарплатні дані, може також призвести до зупинення виплат;
  • довготривалий виїзд за кордон також може вплинути на отримання пенсії, хоча є винятки для тих країн, з якими Україна має договори про виплати за межами країни.

Та як вже зазначалося, виплати можуть не приходити, якщо отримувач пенсії понад 6 місяців не користувався банківською карткою.

Як відновити виплати на картку

У разі втрати права на пенсію з будь-якої причини пенсіонери мають можливість легко відновити виплати та повернути недоотримані гроші. Для цього необхідно звернутися до Пенсійного фонду України та пред'явити документи, що підтверджують особу, та право на отримання пенсії.

Після перевірки даних ПФУ приймає рішення про відновлення виплат. Це відбувається протягом 10 днів з дня звернення.

З цього можна зробити висновок, що усвідомлення цих факторів та своєчасна реакція допоможуть українцям уникнути проблем з пенсійними виплатами та зберегти свої права на отримання коштів на банківську картку.

Раніше ми повідомляли, яким категоріям українців пощастило отримати надбавки до пенсій після липневої індексації. Також ми писали, як громадяни можуть збільшити розмір майбутніх пенсійних виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.