Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Цифрові свідоцтва у "Дії" – які документи можуть додати українці з 10 вересня

Нові свідоцтва з'явилися у мобільному застосунку "Дія" після запуску онлайн-шлюбу

Фото: Дія/Facebook

В "Дії" з'явилися нові документи

Фото: Дія/Facebook

З 10 вересня українці зможуть користуватися ще більшим переліком документів у "Дії". Оскільки в застосунок додали свідоцтво про народження, шлюб та зміну імені.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

У "Дії" з'явилися цифрові версії свідоцтв про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені. Тобто українцям тепер не потрібно носити з собою фізичні документи для підтвердження цих подій у житті.

Важливо зазначити, що ці документи автоматично підтягнуться у застосунок, якщо інформація про ваш податковий номер є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

"У Дії вже працює шлюб онлайн, а щоб ви користувалися послугою на повну, додали свідоцтво про шлюб. Також у застосунок підтягнуться актові записи про розірвання шлюбу та зміну імені. Важливо, що тепер і в батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище, підтягнуться свідоцтва про народження дитини", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українцям не потрібно шукати документи у шухлядах чи переписувати їх для підтвердження особистих даних. Усе, що вам потрібно, – це авторизуватися в застосунку "Дія", і потрібні свідоцтва з'являться у вашому смартфоні.

Хто може скористатися нововведеннями

Отримати доступ до свідоцтв можуть всі громадяни України віком від 14 років, які мають верифікований податковий номер. У тому разі, якщо у додатку "Дія" не висвітлюються документи, потрібно оновити застосунок. Після цього надасться можливість скористатися всіма новими можливостями.

Що відомо про шлюб у "Дії"

З 9 вересня українці можуть одружитися онлайн через застосунок "Дія" всього за 30 хвилин. Це нововведення дозволяє пройти весь процес реєстрації шлюбу від подання заяви до одруження дистанційно.

Скористатися послугою можуть повнолітні громадяни України з верифікованим податковим номером. Також важливо, щоб особа мала ID-карту або закордонний паспорт у "Дії", а також не перебувала у шлюбі або була розлученою.

Для того, щоб одружитися онлайн потрібно:

  1. Оновити "Дію" та зайти у розділ "Шлюб онлайн".
  2. Надіслати сповіщення про пропозицію через месенджер.
  3. Дочекайтися відповіді (до 14 днів).
  4. Після підтвердження надати дані для заяви протягом 12 годин.
  5. Обрати вільну дату для церемонії (найближча буде через 5 днів).
  6. В день весілля зайти за посиланням у "Дії" для онлайн-церемонії, яка триває до 30 хвилин. Після завершення автоматично отримаєте цифрове свідоцтво про шлюб.

Зазначається. що процес забезпечує платформа Webex від Cisco, це дозволяє одружитися з будь-якого місця світу. У разі потреби, заяву можна скасувати або повторно подати через "Дію".

Раніше ми повідомляли, що в "Дії" з'явилися нові облігації. Також ми писали, як пройти перевірку в "Дії" з першого разу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.