Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Безпека понад усе: українцям пояснили, яких соцмереж можна не боятися під час війни

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров пояснив, якими соціальними мережами українцям користуватися безпечно

Фото: Unsplash

Михайло Федоров розповів, які соцмережі є безпечними для українців

Фото: Unsplash

Українцям давно заборонили використовувати російські соціальні мережі, однак деякі громадяни ігнорують цю заборону. Таким чином люди наражають себе на небезпеку.

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, наразі у плані захисту даних користувачів найкращими додатками є:

  • Signal;
  • WhatsApp;
  • Trema;
  • Facebook Messenger;
  • Telegram.

"Звичайно, якщо ми говоримо про шифрування, передачу інформації, то це Signal є, напевно, топовим. Багато для безпеки роблять у WhatsApp, Trema і Telegram. Ще Facebook Messenger і Telegram", — сказав міністр.

Водночас Федоров сказав, що українцям взагалі варто забути про існування російських соціальних мереж. Вони були дуже популярними серед молоді ще до початку війни, однак і зараз дехто ігнорує заборону та продовжує там своє спілкування.

"Ніколи не користуйтесь російськими соцмережами. Це максимально небезпечно", — підкреслив Михайло Федоров.

Він також розповів, яких правил варто дотримуватися українцям, аби їхню важливу інформацію не поцупили шахраї у соціальних мережах.

"Якщо ви будете використовувати режим локдауну на вашому смартфоні, встановити двофакторну авторизацію, мати сім-картку на контракті, хмарний пароль і ніколи не відкривати сторонні посилання, які вам надсилають невідомі користувачі, тоді на 90%, а може й на більше, у вас усе буде добре. Тобто, якщо дотримуватися усіх цих правил, тоді нічого страшного не станеться", — зауважив міністр цифрової трансформації.

Як російські спецслужби вербували українських підлітків

Задля цього окупанти вирішили створити молодіжний праворадикальний телеграм-канал, до якого входили особи віком 13-17 років.

Так, наприклад, у Дніпрі, Львові та Вінниці під вплив цього телеграм-каналу потрапили місцеві школярі. Представники спецслужб РФ закликали дітей псувати пам'ятні об'єкти, що вшановують пам'ять жертв Голокосту.

На щастя ворожу діяльність викрила Служба безпеки України. Наразі триває розслідування, встановлюються усі факти ворожої діяльності на території нашої країни.

Раніше ми розповідали про платну функцію, яка з'явилася у Telegram. Також ми пояснювали, які публікації краще не розміщувати у соціальних мережах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.