Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Багатство 40 років пролежало в банку: яку цінну монету успадкували три сестри (фото)

Рідкісний нумізматичний виріб більше 40 років зберігали в банківському сейфі, але тепер вирішили продати колекціонерам

Фото: НБУ/Flickr

Цінну монету можуть продати за 500 00 доларів

Фото: НБУ/Flickr

Унікальні монети можуть принести своїм власникам величезні гроші, хоча вони не завжди здогадуються, що володіють скарбом. Три американки успадкували нумізматичний виріб, за який колекціонери готові віддати близько 500 000 доларів. Монета майже пів століття пролежала в банківський скриньці.

Про це повідомило видання Associated Press.

Власниці монети мешкають у штаті Огайо, але не захотіли розкрити імена. Цінний екземпляр їм передав у спадок покійний брат. Йдеться про монету номіналом 10 центрів, яку викарбував Монетний двір США у 1975 році (Сан-Франциско). Виріб має зображення президента Франкліна Д. Рузвельта на аверсі, проте не містить знаку у вигляді літери "S".

Колекціонери знали про існування двох подібних нумізматичних витворів, але раніше їх місцезнаходження залишалося загадкою. Тільки у 2019 році одну з монет продали на аукціоні за 456 000 доларів.

"Вони були приховані протягом десятиліть. Більшість великих колекціонерів та дилерів ніколи їх не бачили", – зауважив президент аукціонної компанії GreatCollections Ян Рассел.

Дорога монета номіналом 10 центів
Дорога монета номіналом 10 центів
Фото: Great Collections

Нові власниці розповіли, що родичі купили цю монету в далекому 1978 році, віддавши за неї 18 200 доларів. Батьки дівчат керували молочною фермою і вирішили інвестувати гроші в незвичайну річ, яка з часом стане набагато дорожчою. Понад 40 років монетка пролежала в банківському сейфі, проте у 2017 році Рассел дізнався про її існування від померлого брата американок.

Дізнавшись, що володіють цінним майном, дівчата вирішили продати його на аукціоні. Він відбудеться наприкінці жовтня і принесе родичкам, за очікуваннями, понад 500 000 доларів.

Де краще не зберігати гроші


Монету, яка здатна принести багатство, поклали на зберігання в банк, що правильно і максимально безпечно. Проте звичайні українці не звикли тримати майно в сейфі за межами дому. Натомість вони обирають очевидні схованки, які легко знайдуть потенційні крадії. Намагайтеся не зберігати гроші та інші цінності в:

  • книгах;
  • під матрацом;
  • біля вхідних дверей;
  • у шухлядах;
  • в банках з-під печива.

Ці схованки настільки банальні, що не витримують жодної критики. Адже першочергово грабіжники перевіряють шафи, ліжка, книжкові полиці, закриті ємності тощо на предмет цінного майна. Якщо вже плануєте зробити заначку вдома, краще скористайтеся неочевидними місцями.

Наприклад, заховайте готівку в карниз, помістіть у морозильну камеру (але спершу добре обмотайте захисною плівкою), приклейте скотчем до внутрішньої стінки тумбочки тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які українські монети можуть принести тисячі гривень. Також ми повідомляли про приховані скарби гаманця і розповідали, які монети можна дорого продати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.